24.10.11

EFENPRESS: Να πάνε στο ..."καλό" οι πράκτορες των ΗΠΑ


Η Βρετανία αποφασίζει σήμερα για το αν θα πάει σε δημοψήφισμα με θέμα τη παραμονή της στην ΕΕ!

Η κρισιμότερη ημέρα στην ευρωπαϊκή πορεία της Βρετανίας θα κριθεί σήμερα, αφού το κοινοβούλιο της χώρας θα ψηφίσει την πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ερώτηση; Αν η Βρετανία θα παραμείνει ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Ο David Cameron έχει δώσει οδηγία σε όλους τους Συντηρητικούς, Ελεύθερους Δημοκράτες και Εργατικούς να ψηφίσουν κατά της διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Ωστόσο, σχεδόν 70 βουλευτές των Tories είναι πιθανό να αψηφήσουν την οδηγία.



Γι΄αυτό το λόγο, φαίνεται να υπήρξε και ο τσακωμός Σαρκοζί – Κάμερον.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Mail on Sunday, 61% των βρετανών θέλουν να γίνει δημοψήφισμα για την ΕΕ, ενώ οι μισοί θέλουν η κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συμμετοχής της Βρετανίας με επίκεντρο το εμπόριο. Ωστόσο, μόνο το 34% των ερωτηθέτνων θέλουν να φύγουν από την ΕΕ, έναντι 44% που θέλουν η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ και 22% που δεν γνώριζαν.

Σε άλλη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από το YouGov, 75% των Βρετανών είπαν ότι θα ψήφισαν στο δημοψήφισμα. Το 52% θα τάσσονταν υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το 31% κατά.

olympia.gr