29.10.11

EFENPRESS: Ήθελε ...μαζικές προληπτικές "δημοκρατικές" συλλήψεις;


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ



"Ξεφτιλιζόμαστε και δεν κάνετε τίποτα" Το σκληρό προφίλ του ΥΕΘΑ!


Στον κ.Μπεγλίτη μάλλον αρέσουν οι “μετωπικές συγκρούσεις”. Αν και είχε τη φήμη ενός ήπιου πολιτικού,τα τελευταία δύο χρόνια που είναι στη κυβέρνηση,έχει αρχίζει να “χτίζει” ένα μάλλον σκληρό προφίλ.

Το έδειξε όταν “γιουχαϊστηκε” από εργαζόμενους στην ΕΑΒ. Τον είδαμε μόλις προχθές να απαντά στα συνθήματα του πλήθους -ίσως και σε κάποιους οι οποίοι παρεκτράπηκαν- και να στρέφεται εναντίον τους με διάθεση μάλλον άγρια.
Και χθες στα τηλεοπτικά πλάνα από το δελτίο ειδήσεων του ANT-1, τον είδαμε να λέει στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στη παρέλαση της Θεσσαλονίκης “ξεφτιλιζόμαστε και δεν κάνετε τίποτα”. 

Και τι θα μπορούσαν να κάνουν κ.υπουργέ; Ν΄ αρχίσουν να ρίχνουν δακρυγόνα και ξύλο στο πλήθος; Το οποίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελείτο μόνο από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ,της Χρυσής Αυγής και …οπαδών του Ηρακλή. Γιατί αν πιστέψουμε τα όσα λένε κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές,αυτοί ήταν που προκάλεσαν το θέμα! 

Ευτυχώς ο κ.Μπεγλίτης μετά τις αυστηρές πρατηρήσεις στον αστυνομικό φαίνεται ότι σκέφτηκε ψύχραιμα κι όταν ρωτήθηκε αν θέλει να γίνει χρήση βίας απάντησε αρνητικά.

Ωστόσο το πρόβλημα που έχει μ΄ αυτό το “σκληρό προφίλ” που λέγαμε ότι προσπαθεί να χτίσει είναι ότι οδηγείται ολοταχώς σε μετωπική σύγκρουση. Με ποιον; Μα με την ίδια την κοινωνία,η οποία έχει υποστεί τα μύρια όσα τα δύο τελευταία χρόνια και το τελευταίο που της χρειάζεται είναι η επιβολή “σιδηράς πειθαρχίας”. Έχει ήδη …πειθαρχήσει πολύ.
onalert