4.10.11

Απάντηση στους ανορθόγραφους, όπως επεσήμανε η EFENPRESS...


Ο συνταγματάρχης Φαραντάτος απαντά στον κ. Κουσουρή

Απάντηση στο "Αξιότιμε κύριε συνταγματάρχα"
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε του νεοσυστάτου κόμματος "ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΣΜΟΣ",
Πού βρήκατε τις βαρύγδουπες δηλώσεις και υψηλούς τόνους;
Διαπιστώνω ότι διακατέχεστε από μένος εναντίον των στρατιωτικών, αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό το ντελίριο.
Μάλλον όπως φαίνεται σας ενοχλεί η αλήθεια την οποία δεν μπορείτε να την αντιμετωπίσετε με επιχειρήματα.
Δεν απαντάτε επί της ουσίας της επιστολής μου αλλά ασκόπως βυσσοδομείτε κατά των μονίμων στελεχών του στρατεύματος.
Θα προσπαθήσω να δώσω απλές απαντήσεις στα λεγόμενά σας:

1. Οι προτάσεις που κάνετε για παραμονή στους βαθμούς για περισσότερα χρόνια στηρίζονται σε αυθαίρετη προσωπική εντύπωση. Υπάρχει νομοθεσία που καθορίζει πόσα είναι τα χρόνια που παραμένει ένας αξιωματικός στον κάθε βαθμό και πιστέψτε με ότι εξαντλείται το ανώτατο όριο παραμονής μας σε κάθε βαθμό. Η επετηρίδα στο στράτευμα είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία, που έχει να κάνει, πέραν των ικανοτήτων και προσόντων, με το πνεύμα των τάξεων και τη διαδοχή στους βαθμούς, κάτι που εσείς δεν είστε σε θέση να αντιληφθείτε, αφού απέχετε από τον στρατιωτικό βίο.

2. Ο αξιωματικός κρίνεται συνεχώς από τους προϊσταμένους του και τα φύλλα ποιότητας τον ακολουθούν μέχρι να αποστρατευτεί. Πέραν αυτών υπάρχει και η αξιολόγηση από τα διάφορα σχολεία-σχολές στις οποίες φοιτά κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του. Ουδείς άλλος υπάλληλος κρίνεται τόσο συχνά και τόσο αυστηρά όχι μόνο σε τυπικά αλλά και σε ουσιαστικά προσόντα.

3. Πέραν των ανωτέρω υπάρχει και ο αλάνθαστος κριτής που είναι οι στρατιώτες μας, που έχουν υπηρετήσει υπό τις διαταγές μας. Αφήστε αυτούς να μιλήσουν. Εσείς αλήθεια πού έχετε υπηρετήσει;

4. Το θέμα των Ιμίων έχει να κάνει με πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης και όχι με αυτά τα οποία εσείς λέτε εκ του ασφαλούς. Όπως (αν) γνωρίζετε τις κρίσεις τις διαχειρίζεται η πολιτική ηγεσία η οποία έχει τον τελικό λόγο. Εσείς αφού είστε αρχηγός κόμματος δεν δικαιούσθε να μην τα γνωρίζετε όλα αυτά, οπότε αφήστε τους λεονταρισμούς περί Ιμίων.

5. Όταν θα μιλάτε για ήρωες όπως οι ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ-ΓΙΑΛΟΨΟΣ-ΒΛΑΧΑΚΟΣ να μιλάτε με απόλυτο σεβασμό και να μην το κάνετε για εντυπωσιασμό. Όλη η στρατιωτική οικογένεια ρίγησε για την ηρωική τους θυσία. Μήπως όμως γνωρίζετε τι σύνταξη δίνει η πολιτεία στους οικείους αυτών των ηρώων; Μάλλον θα συμφωνείτε ότι αφού υποφέρουν όλοι οικονομικά, να περικόψουν και από τις δικές τους συντάξεις! Ή μήπως όχι;

6. Κάνετε ατυχείς συγκρίσεις μεταξύ των στρατιωτικών και των ελευθέρων επαγγελματιών στα οικονομικά θέματα. Αν δεν σας κάνει κόπο να μας πείτε πόσο παίρνει ένας ανειδίκευτος εργάτης ανά 8ωρο εργασίας, πόσο για 8ωρο αργίας και πόσο για νυκτερινό.
Μετά θα σας πω πόσα τέτοια 8ωρα εργάσθηκα στην καριέρα μου, όπως όλοι οι συνάδελφοί μου, χωρίς να πληρωθώ.
Μάλλον δεν θα με πιστεύετε. Αλλά πάλι αφού είναι όλα τόσο εύκολα και απλόχερα στις ένοπλες δυνάμεις γιατί δεν πήγατε και εσείς εκεί να "βολευτείτε" ή γιατί δεν στέλνετε τα παιδιά σας;

7. Η ιστορία, αντίθετα με τις δικές σας απαξιωτικές φανφάρες, έχει αποδείξει ποιοι είναι οι Έλληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί. Είναι αυτοί που διπλασίαζαν την Ελλάδα με αίμα, οδηγώντας τον ανθό της ελληνικής νεολαίας, μέσα από στερήσεις, κακουχίες, σίδερο, δάκρυα και φωτιά.

8. Κρίνοντας από την πλήρη άγνοια της ορθογραφίας της γλώσσας μας και κυρίως τη σύγχυση που έχετε με τις καταλήξεις των ρημάτων του τρίτου προσώπου, θα σας συμβούλευα να αλλάξετε και το όνομα του κόμματός σας από "ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΣΜΟΣ" σε "ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΣΜΟΣ"
Καλή επιτυχία στις επόμενες εκλογές.
Αναστάσιος Φαραντάτος