29.10.11

EFENPRESS: Στην Ελλάδα βαρυχειμωνιά και αυτός το χαβά του: την..."Αραβική άνοιξη"!!!


ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Παπανδρέου: Η Κρήτη γέφυρα με την Αραβική Ανοιξη

Στην νέα εποχή για τον αραβικό κόσμο η Κρήτη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, τόνισε ο πρωθυπουργός. Επεισόδια χτες το βράδυ

Παπανδρέου: Η Κρήτη γέφυρα με την Αραβική Ανοιξη
Μιλώντας στην διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και της Ειδικής Επιτροπής για τον Αραβικό Κόσμο, που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα του Λασιθίου, ο Γ.Παπανδρέου υπογράμμισε την θέση κλειδί που έχει η Κρήτη γεωγραφικά και οικονομικά, την στιγμή που είναι σε εξέλιξη η "Αραβική Ανοιξη".
"Η Κρήτη θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Έχει ιστορικούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο και επιθυμεί να τους διευρύνει και να τους ενισχύσει", ανέφερε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, προσθέτοντας ότι το τελευταίο διάστημα για διάφορους λόγους, χαλάρωσαν αλλά τώρα οι Κρήτες επιθυμούν και θέλουν να τους ενδυναμώσουν.

Μιλώντας για τη μεταβατική περίοδο αυτών των χωρών, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής κ. Παπανδρέου, ζήτησε από όλους τους εκπροσώπους αραβικών χωρών που πήραν μέρος στην διάσκεψη της Κρήτης, να δημιουργήσουν θεσμούς που θα διασφαλίσουν τη μόνιμη μετάβαση στη Δημοκρατία. Τους διαβεβαίωσε μάλιστα για την πάγια υποστήριξη του κόμματος και της κυβέρνησής του σε αυτή την προσπάθεια.
Επαφές επιχειρηματιών με Λίβυους
Στο περιθώριο των εργασιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο κ. Παπανδρέου είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του Προοδευτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος του Λιβάνου Ουαλίντ Τζουμπλάτ καθώς και με εκπροσώπους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης .
Παπανδρέου: Η Κρήτη γέφυρα με την Αραβική Ανοιξη
Μετά το τέλος της συνδιάσκεψης με πρωτοβουλία του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης, με το προεδρείο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, κατά την οποία συζητηθήκαν μέσα σε θετικό κλίμα θέματα εμπορικών συναλλαγών για την ανάπτυξη των χωρών της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
Παπανδρέου: Η Κρήτη γέφυρα με την Αραβική Ανοιξη
Ενταση από το βράδυ της Παρασκευής
Το βράδυ της Παρασκευής ο δρόμος που οδηγεί στο ξενοδοχειακό συγκρότημα που φιλοξενεί τη διάσκεψη έγινε πεδίο έντασης και συμπλοκών.
Παπανδρέου: Η Κρήτη γέφυρα με την Αραβική Ανοιξη
Ομάδες ατόμων "πολιόρκησαν την περιοχή" με συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των πρόσφατων εξελίξεων στην οικονομία, με αποτέλεσμα να γίνουν έντεκα προσαγωγές και τελικά δύο άτομα να συλληφθούν.
Οι συγκεντρωμένοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ και προσωρινά εμπόδισαν την είσοδο στο ξενοδοχείο σε βουλευτές, δημάρχους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
ethnos