8.10.11

EFENPRESS: " Όταν καραδοκεί ο λύκος, δεν σκοτώνουν τα σκυλιά"



Κύπρος: Απόφαση διατήρησης ναρκοπεδίου

Θα παραμείνει ως έχει το ναρκοπέδιο στην περιοχή Πύλας, στο Παραλίμνι της Κύπρου, έπειτα από σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών ανάμεσα στο ΓΕΕΦ, το Υπουργείο Άμυνας και την κοινοβουλευτική επιτροπή Άμυνας. Έπειτα από πρόταση δύο βουλευτών, είχε ζητηθεί η απομάκρυνση του ναρκοπεδίου, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Παραλιμνίου.

Το θέμα δημοσιεύθηκε σήμερα από την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο.



Απορρίπτει το ΥΠΑΜ αίτημα για μετακίνηση
Παραμένει μέχρι νεωτέρας το ναρκοπέδιο στην περιοχή της Πύλας
Λάρνακα: Μέρος των στρατιωτικών αμυντικών σχεδιασμών θεωρεί το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ ναρκοπέδιο της Εθνικής Φρουράς που βρίσκεται κοντά στην οικιστική περιοχή Πύλας. Το θέμα συζητήθηκε χθες σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας υπό τον τίτλο «η άμεση ανάγκη μετακίνησης ναρκοπεδίου της ΕΦ από την οικιστική περιοχή Πύλας», το οποίο ενέγραψαν προς συζήτηση οι βουλευτές Γιώργος Περδίκης και Ζαχαρίας Κουλίας.
Οι δύο βουλευτές εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους ζήτησαν μετακίνηση του ναρκοπεδίου, τονίζοντας ότι το ναρκοπέδιο βρίσκεται μπροστά από ύψωμα που δεσπόζει της περιοχής, ανατολικά της Πύλας και σε επαφή με τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Παραλιμνίου.
Εκπρόσωποι του ΓΕΕΦ, από την πλευρά τους, υπέδειξαν ότι το ναρκοπέδιο αποτελεί στήριγμα στην αμυντική γραμμή της μονάδας που επανδρώνει τη συγκεκριμένη τοποθεσία και ότι κρίνεται επιχειρησιακά απαραίτητο για την ενίσχυσή της.
Σημειώνεται ότι το ναρκοπέδιο είναι στρωμένο και ενεργοποιημένο από τον Αύγουστο του 1976 καιυπήρχε πολύ πριν την ανέγερση των κατοικιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση διεξήχθη μόνο στην παρουσία βουλευτών, του υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού της ΕΦ, καθώς δόθηκαν οδηγίες να αποχωρήσουν ακόμη και οι εκπρόσωποι του κοινοτικού συμβουλίου. Κάτοικοι της περιοχής θεωρούν απαραίτητη τη μετακίνηση του ναρκοπεδίου ώστε να δοθεί ώθηση για ανάπτυξη του χωριού.
onalert
_____________________________________________________________
 Μόνο οι " Άθλιοι" των Αθηνών καταργούν ναρκοπέδια στον Έβρο κατ εφαρμογήν συνθήκης που υπέγραψαν μόνοι τους, χωρίς να υπογράψουν οι Τούρκοι!!!
EFENPRESS