11.10.11

EFENPRESS: Κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας και ισόβια στους κλέφτες.


Siemens: Ένα εκατομμύριο ευρώ σε λογαριασμούς στελεχών του ΟΤΕ


Επτά πρώην ανώτερα στελέχη του ΟΤΕ, στους λογαριασμούς των οποίων βρέθηκαν μέχρι και ένα εκατομμύριο ευρώ, καλούνται εντός των προσεχών ημερών να απολογηθούν ενώπιον των εφετών ειδικών ανακριτών που χειρίζονται το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα από τα επτά πρόσωπα είναι «πρωτοεμφανιζόμενα» στη μακροσκελή λίστα των κατηγορούμενων και η κλήση τους προς απολογία σηματοδοτεί μια νέα εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση.

Και οι επτά συμμετείχαν σε επιτροπές (σ.σ είτε ως μέλη, είτε ως εισηγητές) για την υπογραφή της «σκανδαλώδους», όπως έχει χαρακτηριστεί σύμβασης 8002 του ΟΤΕ με την εταιρία Siemens από την οποία φέρεται να υπέστη ζημία ο Οργανισμός άνω των 57 εκατομμυρίων ευρώ. Η επίμαχη σύμβαση που αφορούσε στην ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ υπογράφηκε το 1997 επί υπουργίας Τάσου Μαντέλη.

Οι κλήσεις προς απολογία βασίζονται σε στοιχεία από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών αλλά και από στοιχεία που έφτασαν στη χώρα μας ύστερα από ικανοποίηση σχετικών αιτημάτων δικαστικής συνδρομής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στους λογαριασμούς των κατηγορουμένων βρέθηκαν –ανά περίπτωση- χρηματικές καταβολές από 250.000 έως 1.000.000 ευρώ, οι οποίες συμπίπτουν χρονικά με την υπογραφή της επίμαχης σύμβασης.
newsbomb