28.10.11

( Όπως είχαμε γράψει χθες στη EFENPRESS) :Έλληνες στρατιώτες & Ρώσοι Πεζοναύτες παρέλασαν μαζί! (βίντεο)

Image
Λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα οι δύο μεγαλύτεροι Στρατοί της Ορθοδοξίας, ο Ελληνικός και ο Ρωσικός, ενώθηκαν πριν λίγο και παρέλασαν για πρώτη φορά, μαζί, στην ίδια διάταξη, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους χιλιάδες κατοίκους της ακριτικής Αλεξανδρούπολης που τους αποθέωσαν (ακούστε σε αυτό το πρώτο βίντεο που αποκλειστικά φέρνει στην δημοσιότητα το defencenet.gr, τις ουρανομήκεις επευφημίες των πολιτών την ώρα που περνούν τα τμήματα της ελληνικής 12ης Μεραρχίας και οι Ρώσοι πεζοναύτες).


Οι πεζοναύτες ανήκουν στο αποβατικό σκάφος (LST) Tsesar Kunikof, το οποίο έχει δέσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως προπομπός της Ομάδας Μάχης Αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», που όπως γράφει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί, έρχεται στα τέλη Νοεμβρίου στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο.

Με δύναμη 150 Ρώσων πεζοναυτών και δεκάδες τροχοφόρα ΤΟΜΑ BTR-80 διαφόρων εκδόσεων μεταξύ των οποίων και στην σπάνια έκδοση SHORAD με βλήματα SA-16, BRDM κλπ., το Tsesar Kunikof, αποτελεί ένα σχετικό σύγχρονο αποβατικό σκάφος.

Το κλίμα στην Αλεξανδρούπολη ήταν τελείως διαφορετικό από τις άλλες πόλεις της Ελλάδας. Μπορεί κι εδώ να μην έλειψαν οι αποδοκιμασίες των κυβερνητικών (όσων είχαν τολμήσει να παρευρεθούν), αλλά η παρουσία των Ρώσων πεζοναυτών λειτούργησε κατευναστικά και όλοι περίμεναν να δούν την γαλάζια «χιαστί» σημαία του ρωσικού Ναυτικού να παρελαύνει στους δρόμους της πόλης.

Με εντυπωσιακό βηματισμό και τα ΑΚ-74 χιαστί, το τμήμα των Ρώσων πεζοναυτών έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Ανατολή.

Εμφανώς ικανοποιημένος Έλληνας αξιωματικός από την κοινή εμφάνιση Ελλήνων και Ρώσων στρατιωτών, δήλωσε στην απεσταλμένο του defencenet.gr «Πάντα τέτοια να έχουμε, παιδιά!».


( Δυστυχώς το βίντεο δεν είναι καλό, θα αναζητήσουμε καλύτερο)
EFENPRESS