27.10.11

EFENPRESS: ( Παπανδρέου-περίπου λέει) : Βρισκόμασταν στο χείλος του γκρεμού, αλλά καταφέραμε να κάνουμε ένα μεγάααλο βήμα προς τα...εμπρός!!!

Γ. Παπανδρέου: Ξημερώνει μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα (.....)
Γ. Παπανδρέου: Ξημερώνει μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα
Με διθυραμβικούς τόνους μίλησε για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών ο Γ. Παπανδρέου προσπαθώντας εκβιαστικά να πείσει τους Έλληνες πως οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι για το καλό της χώρας.

Την ώρα που οι δανειστές αποφάσιζαν για τις τύχες των Ελλήνων, ο κ. Παπανδρέου με ύφος νικητή και έχοντας πλήρη άγνοια των συμφωνηθέντων , χαρακτήριζε θετική και δίκαιη την απόφαση της Συνόδου κορυφής για «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους, ευχαριστώντας παράλληλα τον ελληνικό λαό για τις θυσίες του.


«Μια καινούργια μέρα ξημερώνει για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ευχαριστώ τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για τις θυσίες τους. Διαπραγματευτήκαμε με όπλο την αξιοπιστία μας, ανέφερε στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός, πανηγυρίζοντας για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης.
"Χωρίς την δική τους συγκλονιστική προσπάθεια όλα θα είχαν τελειώσει από πέρσι τον Μάιο. Αν δεν είχαμε κάνει τίποτα θα είχαμε χρεοκοπήσει από πέρσι τον Μάιο. Η χώρα θα είχε λυγίσει από το βάρος της υπερχρέωσης που κληρονομήσαμε. Είναι επίτευγμα των Ελλήνων που είμαστε εδώ.
Σήμερα κλείσαμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν. Αποφύγαμε τον θανάσιμο εθνικό κίνδυνο της χρεοκοπίας. Το μεγάλο λάθος που κουβαλάμε από το παρελθόν είναι το πρόβλημα της υπερχρέωσης», τόνισε ο κ. Παπανδρέου μετά τη μαραθώνια Σύνοδο που διήρκεσε από τις14:00 χθες το μεσημέρι, μέχρι σήμερα στις 05:30 τα ξημερώματα.
Η έκφραση του πρωθυπουργού ωστόσο, πρόδιδε την ανησυχία του για το μέλλον της χώρας. Ενδεικτικό της κατάστασης πανικού που βρισκόταν ο πρωθυπουργός, ήταν το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά ήταν στο σκοτάδι για την έκβαση της διαπραγμάτευσης μέχρι αργά το βράδυ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και το κυβερνητικό επιτελείο πήγε στις Βρυξέλλες σαν πρόβατο επί σφαγή, καθώς οι Έλληνες δεν είχαν καμία συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και απλά περίμεναν το «κούρεμα» που θα αποφάσιζε η Γερμανία και οι τραπεζίτες.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι με τις αποφάσεις το δημόσιο χρέος θα διαμορφωθεί στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020 και θα καταστεί βιώσιμο, ενώ το ονομαστικό βάρος του χρέους που ρυθμίζεται θα μειωθεί κατά 50% και με τον τρόπο αυτό θα δοθεί μια ευκαιρία να ενισχυθεί η ρευστότητα και να τονωθεί η οικονομία.
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη σημερινή συμφωνία ως μία νέα "καλύτερη" συμφωνία 21ης Ιουλίου.
«Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της 21ης Ιουλίου και δεν έχει τα μειονεκτήματα της».
«Δεν είδα πουθενά να γράφεται στην συμφωνία ότι θα έχουμε επιτρόπους στα υπουργεία. Αυτό που είπε και η κ. Μέρκελ είναι ότι εμείς θα έχουμε την ευθύνη για να εφαρμοστούν όλα αυτά που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Βεβαίως οι δανειστές μας θέλουν την επιτυχία μας και ζητάμε την στήριξη τους. Εμένα δεν μου αρέσει κάθε τρεις μήνες να γίνεται αυτό το σόου. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να βρίσκονται δίπλα μας συνέχεια και όταν υπάρχει πρόβλημα να το συζητάμε και να βρίσκουμε λύση. Εμείς θα φτιάξουμε την Ελλάδα κανένας αλλός», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Ο Γ. Παπανδρέου θέλησε να βάλει τέλος στα σενάρια της εκλογολογίας αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες. «Ο κόσμος θέλει αλλαγές, όχι εκλογές, έχουμε μπόλικη δουλειά, εθνικής σημασίας, ώστε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις.
Απέφυγε να απαντήσει για το αν θα επιβληθούν νέα επιπρόσθετα μέτρα. «Θα υπογράψουμε μια νέα δανειακή σύμβαση. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο μεσοπρόθεσμο αρκούν, αρκεί να τα εφαρμόσουμε».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ζήτησε και πήρε τον λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία όπως είπε βιάστηκαν να δηλώσουν πως θα καταψηφίσουν την δανειακή σύμβαση πριν καν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. «Μου είναι αδύνατο να υποθέσω ότι δεν θα χαρεί κανένα κόμμα με την σημερινή συμφωνία. Βιάστηκαν να τοποθετηθούν αρνητικά.
newsbomb