26.10.11

EFENPRESS:Τα μόνα σκυλιά που δαγκώνουν το χέρι που τα ταϊζει...

Image
Παρέλαση μίσους και εδαφικών διεκδικήσεων από τους Αλβανούς εξτρεμιστές-εθνικιστές στην Νέα Υόρκη
Πρωτοφανή και συγχρόνως απίστευτη ήταν η πρόκληση των Αλβανών εθνικιστών στην Νέα Υόρκη οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ημέρα του Κολόμβου μία ημέρα αργίας για τις ΗΠΑ όπου οι εθνικές κοινότητες που απαρτίζουν την αμερικανική κοινωνία παρελαύνουν στην 5η Λεωφόρο εμφάνισαν πανό και σημαίες με την μεγάλη Αλβανία στην οποία παρουσιαζόταν σημαντικό μέρος της ελληνικής επικράτειας.


Μία ημέρα χαράς και επίδειξης της ταυτότητας της κάθε εθνικής κοινότητας των ΗΠΟΑ μετατράπηκε από τους Αλβανούς εθνικιστές της φανατικής οργάνωσης Κόκκινη Μαύρη Συμμαχία του Kreshnik Spahiu σε μία επίδειξη φανατισμού, προπαγάνδας, εδαφικών διεκδικήσεων και επιθετικών απειλητικών μηνυμάτων κατά της Ελλάδας.

Tο κεντρικό τεράστιο πανό στο κέντρο της αλβανικής παρέλασης έγραφε “Chameria is Albanian”, πανό που κρατούσε μια ομάδα νέων Αλβανών και Κοσοβάρων, ενώ ακολουθούσαν εκατοντάδες Αλβανοί και Κοσοβάροι που συμμετείχαν χορεύοντας με συνθήματα για τη μεγάλη Αλβανία και την υπόδουλη ελληνική Τσαμουριά!

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα τα συνθήματα εναντίον της Ελλάδας κυριαρχούσαν, με τους Αλβανούς συμμετέχοντες στην παρέλαση να κρατούν την αλβανική σημαία με τον χάρτη της μεγάλης Αλβανίας και εστιασμένο το σημείο της Τσαμουριάς στη Θεσσαλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τοπικό αλβανικό κανάλι προέβαλε διαφημιστικό φιλμάκι, το οποίο καλούσε τους Αλβανούς της Νέας Υόρκης να λάβουν μέρος στην παρέλαση για το Columbus Day με άκρως προκλητικά συνθήματα.

Τα συνθήματα τα οποία μετέδιδε ο τηλεοπτικός σταθμός ήταν «ελάτε να φωνάξουμε για τη δική μας Τσαμουριά», «πατριώτες, ελάτε να δείξουμε σε ποιόν ανήκει η Τσαμουριά», με τον Αλβανό εκφωνητή στην αλβανική γλώσσα να ξεσηκώνει τους Αλβανούς κατοίκους της πόλης για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή τους στην παρέλαση της 10ης Οκτωβρίου, υπό τους ήχους ρυθμικής ραπ μουσικής.

Το πιο σημαντικό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι όλες αυτές τις εικόνες προκλητικότητας εναντίον της Ελλάδας δεν τις παρακολούθησαν μόνο οι θεατές της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο. Τις εικόνες τις είδε και μια αρκετά μεγάλη μερίδα της αμερικανικής κοινής γνώμης από τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Μετά απο αυτή την απίστευτη προκλητική ενέργεια θα έπρεπε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα εξετάσει το θέμα και να διερευνήσει τις δυνατότητες ώστε αυτό το απαράδεκτο θέαμα να μην ξανασυμβεί στο μέλλον, διότι σταδιακά και με σταθερά βήματα οι εξτρεμιστές Αλβανοί "χτίζουν" μία αντίστοιχη κατάσταση με αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα με τα γειτονική ΠΓΔΜ.

Σήμερα μετά από τόσα χρόνια τριβής με την ΠΓΔΜ και συσσώρευσης εμπειρίας για τον τρόπο με τον οποίο δρουν οι γείτονες μας στον τομέα της προώθησης των θέσεων τους δεν έχουμε την πολυτέλεια να ισχυριστούμε ότι δεν ξέραμε και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για να σταματήσουμε τους Αλβανούς εξτρεμιστές.

Είτε η ελληνική κυβέρνηση θα σταματήσει αυτές τις επιθετικές για την Ελλάδα αλβανικές εξτρεμιστικές κινήσεις, είτε σύντομα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία νέα κατάσταση σαν και αυτή της ΠΓΔΜ και δυστυχώς για κάποιους σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες για την αδράνεια μας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr