15.10.11

Χαίρε ...υπερβολή! Οι "μελλοθάνατοι" σε χαιρετούν! -σχόλιο της EFENPRESS-



Τριάντα χιλιάδες μελλοθάνατοι για 8 λεπτά στον ελληνικό ουρανό

Τριάντα χιλιάδες επιβάτες, 150 αεροπλάνα που πετούσαν στον ελληνικό ουρανό λίγο μετά τη μια τα ξημερώματα της Πέμπτης και για 8 αγωνιώδη λεπτά, έζησαν ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο.




Ήταν τα 8 κρίσιμα λεπτά που έπαθαν μπλακ άουτ όλα τα ραντάρ των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και βρέθηκαν 150 αεροπλάνα να πετούν εντελώς στα τυφλά μες στη νύχτα και χωρίς καμία καθοδήγηση από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.



Από εκείνη την ώρα και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευή υπήρξε κατάρρευση και των ραντάρ ελέγχου και του FIR Αθηνών που για 11 ώρες παρέμεινε «σκοτεινό» στη μισή του έκταση χωρίς να μπορούν να το ελέγξουν τα «μάτια» της πολεμικής αεροπορίας.


Σε αυτό το διάστημα παρατηρήθηκε αθρόα είσοδος πολεμικών αεροσκαφών της Tουρκίας (κυρίως φωτογραφικών) που βρήκαν μια μοναδική ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις πτήσεις τους σε απαγορευμένους ελληνικούς εναέριους χώρους καθώς δεν τους «έβλεπαν» τα ελληνικά ραντάρ.


http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/85956/trianta-chiliades-mellothanatoi-gia-8-lepta-ston-ellhniko-oyrano
_____________________________________________________________________________
  Σίγουρα η διακοπή ρεύματος που προκάλεσε τη μη λειτουργία  των RADAR του αεροδρομίου του Ελληνικού είναι μία εξαιρετικά σοβαρή και απαράδεκτη βλάβη με δυνητικούς κινδύνους για την προσέγγιση των αεροσκαφών. 
  Αυτό όμως δεν χαρακτηρίζει και μελλοθάνατους τους επιβάτες αυτών, ούτε η προσγείωση χωρίς τα βοηθήματα είναι η μόνη λύση. Στη χειρότερη περίπτωση  υπάρχουν και άλλα αεροδρόμια και άλλα RADAR που μπορούν να καλύψουν το κενό.
 Το πιο υπερβολικό όμως είναι το ότι οι Τούρκοι μπαινόβγαιναν...απαρατήρητοι στον Ελληνικό εναέριο χώρο καθώς δεν τους έβλεπαν τα Ελληνικά RADAR!


 Αλίμονο εάν η αεράμυνα της χώρας βασιζόταν στο radar του αεροδρομίου " Ελ. Βενιζέλος"
Δεκάδες (τουλάχιστον) άλλα radar ερευνούν συνεχώς τον εναέριο χώρο της Ελλάδος ο οποίος μάλιστα ελέγχεται και τμηματικά και συνολικά από αυτά και που είναι έτοιμα να εξαπολύσουν αντιαεροπορικούς πυραύλους, εάν δοθεί εντολή.
 Ευθέως γεννάται και το ερώτημα. Αφού, όπως ισχυρίζεται ο συντάκτης του άρθρου, δεν λειτουργούσαν τα radar και είχε "τυφλωθεί"  η χώρα, πως γνωρίζει ότι ...παρατηρήθηκε αθρόα είσοδος πολεμικών σκαφών της Τουρκίας - και μάλιστα φωτογραφικών- που πέταξαν σε απαγορευμένους εναέριους χώρους;


-Η υπερβολή χαρακτηρίζει γενικά τη δημοσιογραφία αλλά κάπου πρέπει να περιορίζεται γιατί μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα άλλα, αξιοποιούμενη από μη φιλικά προς την Ελλάδα κράτη, που αφορμή θέλουν για να αναμεταδώσουν την "είδηση" χτυπώντας τον τουρισμό.


-Πιστεύουμε ότι ο συντάκτης αποσκοπούσε στο να τονίσει στους υπευθύνους ότι στα πλαίσια της ανευθυνότητάς τους θα έπρεπε να είχαν φροντίσει να μην είναι δυνατή τέτοια σοβαρή δυσλειτουργία και ο εισαγγελέας, καλώς διέταξε προανάκριση προκειμένου να ευρεθούν οι υπεύθυνοι του προβλήματος και στην ενέργεια αυτή σίγουρα βοήθησε το άρθρο του εξαίρετου συντάκτη, όμως αυτό δεν θα έπρεπε να συνδεθεί με την Εθνική μας άμυνα προκαλώντας ανησυχία στους μη γνωρίζοντας.
EFENPRESS