11.10.11

EFENPRESS: Εκτός από αλήτες είναι και προδότες οι "αρμόδιοι"


Πώς μας κλέβει επενδυτές η Τουρκία

Μία συγκλονιστική αποκάλυψη του καθηγητή Κοιτασματολογίας στο Πανεπιστημίου Θεσσσαλονίκης, κ.Ανέστη Φιλιππίδη γίνεται σήμερα στο newsbomb, που πρέπει άμεσα να κινητοποιήσει τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Πρόσφατα που πήγα στην Τουρκία συνάντησα πλήθος Ελλήνων επενδυτών. Ξέρετε ότι έχουμε επενδύσει μεγάλα ελληνικά κεφάλαια στον ορυκτό πλούτο της Τουρκίας όταν εμείς έχουμε και περισσότερα και καλύτερα ορυκτά, αλλά δεν τα αγγίζουμε;


Βρήκα ‘Ελληνες για όνομα του Θεού, εξάγουν μάρμαρα προς όλο τον κόσμο από την Τουρκία, ενώ εμείς έχουμε τα καλύτερα μάρμαρα στον κόσμο;
Ρώτησα αυτούς τους ‘Ελληνες γιατί επενδύουν στον ορυκτό πλούτο της Τουρκίας κι όχι της Ελλάδας και μου έδωσαν την εξής απάντηση: Δύο χρόνια παλεύουμε να πάρουμε σχετικές άδειες από τις ελληνικές αρχές, πληρώνοντας μπαχτσίσια, αλλά δεν μας τις δίνουν και μας ταλαιπωρούν, ενώ την Τουρκία μας έδωσαν άδεια εξόρυξης και εκμετάλλευσης ορυκτών μέσα σε 15 ημέρες και με μικρότερο μπαχτσίσι.»

Και συνεχίζει ο καθηγητής Ορυκτολογίας κ.Φιλιππίδης τις φοβερές αποκαλύψεις του για το σάπιο και σαθρό σύστημα της ελληνικής γραφειοκρατίας και της μίζας: «Το 2004 ήρθαν κινέζικα επενδυτικά κεφάλαια 182 εκατ. ευρώ να επενδύσουν σε ορυκτό πλούτο της Ελλάδας επί τρία χρόνια τους ταλαιπωρούσαν στα ελληνικά υπουργεία δεν πήραν τελικά άδεια, σηκώθηκαν κι έφυγαν. Ένα μήνα μετά η επένδυση αυτή έγινε στην Ουγγαρία. 
Το 2010 συμβουλεύω Γερμανούς επενδυτές οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα να επενδύσουν 45 εκατ. ευρώ σε ορυκτό πλούτο στη Θράκη, μίσθωσαν την περιοχή εν συνεχεία τους ακύρωσαν τη μίσθωση και τελικά οι άνθρωποι έφυγαν και αυτή η επένδυση των 45 εκατ. γίνεται τώρα στην Τουρκία.»