6.10.11

EFENPRESS: Κύριοι των ΜΑΤ. Προσέξτε τη συμπεριφορά σας...

Φρούριο το ΥΕΘΑ-Κλούβες ΜΑΤ στο Υπουργείο-στις 11.00 οι απόστρατοι

Η ένταση που επικρατεί μεταξύ της ηγεσίας και του ΥΕΘΑ μετατρέπει τη σημερινή συγκέντρωση αποστράτων έξω από το υπουργείο Άμυνας σε εκδήλωση υψηλού ρίσκου.

Τα νεύρα είναι τεντωμένα και από τις δύο πλευρές και παρά τις προσπάθειες των διοικητικών συμβουλίων όλων των Ενώσεων Αποστράτων κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν παρατράγουδα.

Η απόγνωση πολλών αποστράτων είναι δικαιολογημένη. Ωστόσο αυτό που επισημαίνουν όλοι οι εκπρόσωποι των αποστράτων είναι ότι δεν πρέπει να δοθεί σε κανέναν το δικαίωμα να εκμεταλευτεί την αγανάκτηση των αποστράτων. Με απλά λόγια υπάρχει ανησυχία για κάποια προβοκατόρικη ενέργεια,αν και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν παρεκτροπές.

Τη συγκέντρωση στις 11 έξω από το ΥΕΘΑ την διοργανώνουν ΠΣΑΑΕΔ&ΣΑ,με στόχο να παραδοθεί στον ΥΕΘΑ το ψήφισμα που δεν παρέλαβε τη Παρασκευή.Το θέμα όμως είναι ότι ο κ.Μπεγλίτης δεν θα είναι στο υπουργείο αλλά στις Βρυξέλλες,όπου συμμετέχει στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.
Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει είναι το γεγονός ότι η ΑΝΕΑΕΔ με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση,αλλά αν διαπιστώσει τη παραμικρή παρέκκλιση τα μέλη της θα αποχωρήσουν.
Φρούριο το ΥΕΘΑ.
Μετά από την είσοδο απόστρατων στο ΥΕΘΑ τη περασμένη Παρασκευή τα μέτρα ασφαλείας στο ΥΕΘΑ αναμένονται …δρακόντεια!
Τα όσα έγιναν την Παρασκευή έχουν προκαλέσει όργιο σεναριολογίας και φημολογίας που έχει να κάνει με την τύχη δύο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ φέρεται δυσαρεστημένη με τα χαλαρά μέτρα ασφαλείας και κάποιοι από το περιβάλλον του ΥΕΘΑ,επιμένουν ότι απ΄ αυτή την υπόθεση “έχασε πόντους” ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ Ι.Γιάγκος. Για πολλούς μέχρι το επεισόδιο της Παρασκευής ο Ι.Γιάγκος ήταν ακλόνητο φαβορί για παραμονή στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Οι ίδιες πηγές “πιστώνουν” θετικά την ενέργεια του Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκου να κατέβει και να καλμάρει τους συγκεντρωμένους.

Όλα αυτά βέβαια είναι φήμες που εντάσσονται στο παιχνίδι των επόμενων κρίσεων Αρχηγών ,που χρονικά τοποθετείται τώρα περί το Δεκέμβριο. Γι΄ αυτό και η αξιοπιστία αυτών των διαρροών ελέγχεται.
onalert