2.10.11

Eκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κυρηνείας, Παύλος

Εκοιμήθη λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος, ο οποίος νοσηλευόταν από τις αρχές Αυγούστου με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι το σκήνωμα του Μητροπολίτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα αύριο, από τις 8 το πρωί στην Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς, όπου θα τελεστεί και η κηδεία στις 2μμ. Της κηδείας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β, συμπαραστατούμενος από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Η ταφή θα γίνει σε οικογενειακό τάφο στη Λάρνακα.


Ο μακαριστός γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1945, φοίτησε στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Παν/μιου Αθηνών με υποτροφία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παν/μιο της Οξφόρδης, το οποίο το 1985 τον αναγόρευσε δρ. Φιλοσοφίας. Υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας και ως καθηγητής σε ιερατική σχολή και στη μέση εκπαίδευση. Εισήλθε στον κλήρο το 1980 και χειροτονήθηκε πρεσβύτερος το 1981. Το 1993 ανέλαβε καθήκοντα πρωτοσυγκέλλου στη Μητρόπολη Κυρηνείας και εξελέγη Επίσκοπος στις 10 Απριλίου του 1994.
sigmalive