13.10.11

Η Ελλάς προώρισται να ζήσει και θα ζήσει!

αρισταρχος

Την Παρασκευή ο Βενιζέλος φέρνει νόμο για την είσπραξη του φόρου αλληλεγγύης 1-4% στους κατ’ αποκλειστική πηγή εισοδημάτων από μισθούς και συντάξεις. Δηλαδή, θα παρακρατείται στους μισθούς και τις συντάξεις όπως οι κρατήσεις της εφορίας, το ΛΑΦΚΑ και όλες οι μειώσεις που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.

Αυτή η «τσαμπουκαλίδικη» ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης είναι παντελώς ανήθικη και εξοργιστική, όταν ο υπουργός των οικονομικών λέει πως «είναι απλά τεχνικό θέμα». Μείωση μισθού/σύνταξης με προσχηματικές βλακείες στους αιωνίως καλοπληρωτές της εφορίας. Έ και, τι έγινε; Πόνεσε ο υπουργός των οικονομικών; Δεν θα ήταν πιο έντιμο να σου πεί «ανεβάζω το φόρο» και … ο Θεός βοηθός.


Ο βιομηχανικός κλάδος ισοπεδώθηκε. Οι βιοτεχνίες κλείνουν η μία μετά την άλλη. Η ανεργία στο κόκκινο. Άνεργοι ανοιχτοί σε υποχρεώσεις με απλήρωτα τις ασφαλιστικές τους εισφορές μένουν χωρίς ιατρική περίθαλψη. Χωρίς λεφτά για ενοίκιο, χωρίς λεφτά γι αυτό το ίδιο το φαγητό τους.

Στον REAL FM γινόταν καταγγελίες δασκάλων και γονέων για παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα. Αν είναι δυνατόν στο 2011 να πεινούν παιδιά. Και το υπουργείο παιδείας το διαψεύδει. Μαθημένοι αυτοί στα ψέματα .

Αν αυτό που μας κυβερνάει λέγεται κυβέρνηση εγώ θα την έλεγα μια εταιρεία υπό κατάρευση με πρόεδρο ένα περίεργο τύπο που κάτι έχει πίσω από το κρανίο του. Έναν λογιστή που δεν έχει καμιά σχέση με οικονομικά. Κάνει ότι του λένε τα υπαλληλάκια του αρκεί να μην πειραχτούν οι τράπεζες. Και επειδή έχουμε κατ’ επίφαση δημοκρατία, έτσι για το ονόρε, βάζουν να τα ψηφίζουν πειθήνια 154+1 που αντιμετωπίζουν το θέμα λαστιχωτά.

Σε περίπτωση διαμαρτυρίας από τους πολίτες, έχουν για κατασβέστη διαδηλώσεων έναν πρώην διαδηλωτή . «Ερέτην χρήναι γενέσθαι πριν πηδαλίοις επιχειρείν» Έ; Τι πιο τέλειο. Πρώτα βαρκάρης, μετά καπετάνιος. Πρώτα διαδηλωτής, μετά ισοπεδωτής διαδηλώσεων. Ξέρει όλα τα κόλπα. Και κάνει πολύ καλή δουλειά. Μπράβο!

Μέχρι πρότεινος μας έλεγαν «τα κάνουμε αυτά για να μην πτωχεύσουμε» Τώρα μιλούν μια περίεργη γλώσσα για κουρέματα και κουρείς, και μάλιστα για 50% και 60%. Δηλαδή, πτώχευση! Να και ο λογαριασμός. Ποιος θα πληρώσει ρε παιδιά; Στο Χρηματιστήριο, σχετικοί και άσχετοι έτρεχαν να κερδίσουν. Και ο μέσος Έλληνας αναρωτιόταν. Μα ποιος χάνει; Μετά φάνηκε ποιος έχανε. ΟΛΟΙ! Τώρα ποιοι θα χάσουν από αυτή την μείωση; Μην αναρωτιέστε γιατί είναι απλό. ΕΜΕΙΣ!

Νομίζω πως κάπου εδώ ήρθαμε. Αυτή η κυβέρνηση και η πολιτική που εκφράζει πρέπει να πάρει δρόμο. Όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα. Πρέπει ν’ αλλάξουμε την πολιτική φιλοσοφία. Το δικομματικό σύστημα και ειδικά το δίκην κληρονομιάς πρέπει να τελειώνει. Να αλλάξουν νοοτροπίες. Όχι νέες πελατείες. Ίσες ευκαιρίες. Δικαίωμα στην δουλειά όλοι αναλόγως προσόντων και όχι μόνο οι «δικοί μας». Κοινωνικός μισθός με ποιοτική ιατρική περίθαλψη.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πεινάν παιδιά.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πεινάν νέοι, γέροι, άνθρωποι.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μην έχει κάποιος λεφτά για τα φάρμακά του

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να υπάρχουν άνεργοι

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κλοπή και ειδικά από το κράτος. Από τον πολίτη, και προς τον πολίτη.

ΚΡΑΤΟΣ, να είσαι δίκαιο και δημοκρατικό απέναντι στους πολίτες που πρέπει να φροντίζεις με ισοπολιτεία και στοργή.

Πολίτη, βοήθησε το κράτος να είναι αυτό που λαχταρούμε

Μόνο έτσι ίσως μπορέσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά να ξεπεράσουμε τον σκόπελο που μας κλείνει τον δρόμο.

Γιατί η Ελλάδα «προώρισται να ζήσει, και θα ζήσει»

http://filologos10.wordpress.com