26.10.11

Στο Χατζηκυριάκειο το Λιμεναρχείο Πειραιά

Στο Χατζηκυριάκειο το Λιμεναρχείο Πειραιά

Μετακομίζει στο Χατζηκυριάκειο. Ο λόγος για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά αλλά και άλλων υπηρεσιών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίες μεταφέρονται στη σχολή λιμενοφυλάκων μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ στον οποίο ανήκει το κτίριο.
Το κτίριο που την τελευταία τριετία δεν χρησιμοποιείτο και έχει έκταση 4.500 τμ παραχωρείται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για δέκα χρόνια με συμβολικό αντάλλαγμα των 1.000 ευρώ ετησίως, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και του ΟΛΠ ΑΕ συγκρότησαν επιτροπή για την ανακαίνισή του.
Ο χώρος όπου βρίσκονται τώρα οι υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου θα μετατραπεί σε ελεύθερη ζώνη κρουαζιερόπλοιων με νέα κρηπιδώματα και κτίρια.

Όπως είναι γνωστό, με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΛΠ ΑΕ τον Ιούνιο του 2010, ο χώρος και τα κτίρια της περιοχής Αγίου Νικολάου παραχωρήθηκαν από το Δημόσιο στον ΟΛΠ ΑΕ.Για το θέμα αυτό είχαν ήδη συναντηθεί και συμφωνήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ, Γιώργος Ανωμερίτης στο πλαίσιο της συνεργασίας Λιμενικού Σώματος και ΟΛΠ.Η απόφαση αυτή αποτελεί τμήμα των γενικότερων επαναρρυθμίσεων και νέων έργων που θα γίνουν στο λιμάνι του Πειραιά
newsbomb