14.10.11

Εικόνα διάλυσης εμφανίζει τις τελευταίες ώρες το δημόσιο.



Την ώρα που εκτός συνόρων κρίνεται η επόμενη μέρα της χώρας, κυριολεκτικά, εντός των συνόρων δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει καν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για να «μετρήσει» την κατάσταση, ούτε ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός για να εισπράξει υπερ- πολύτιμα έσοδα.

Το καμπανάκι κινδύνου έχει χτυπήσει προ πολλού κι αν δεν ήταν τα τελευταία μέτρα, που τέθηκαν σε εφαρμογή, και «έβαλαν» κάποια ευρώ στα δημόσια ταμεία, η ρευστότητα του κράτους θα είχε τελειώσει ήδη εδώ και μερικές μέρες.


Η κατάσταση λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί απελπιστική και όσοι τη γνωρίζουν στις πραγματικές της διαστάσεις προσπαθούν να προειδοποιήσουν για τα χειρότερα που επίκεινται αν δεν διορθώσει κάπως η σημερινή εικόνα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αναγκάστηκε να μετακομίσει μόνιμα στα γραφεία της αντιπροεδρίας, αφού σε αυτά της οδού Νίκης δεν μπορούσε πλέον να μπει και να βγει ανενόχλητος, ενώ το χειρότερο απ όλα είναι ότι όλα τα παραπάνω τελούν εν γνώσει της τρόικας, η οποία έχει – όπως αποδείχθηκε – καλύτερη πηγή ενημέρωσης τα δελτία ειδήσεων και τις εφημερίδες.
newsbomb