17.10.11

Σκληρή απάντηση από την θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν προς τις ΗΠΑ




Ο θρησκευτικός Ιρανός ηγέτης Αγιατολλάχ Αλή Χαμενεί αναφερόμενος στις κατηγορίες πως το Ιράν σχεδίασε την δολοφονία του Ιρανού πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον δήλωσε πως ¨δεν θα υποκύψει στις πιέσεις¨και ότι ¨θα ανταποδώσει με όλη του τη δύναμη¨.
Απευθυνόμενος στον λαό ο Χαμενεί ανέφερε πως πρόκειται για ένα ¨Αμερικάνικό σενάριο και έιπε πως ¨ Ερευνούμε προσεκτικά τι κρύβεται πίσω από αυτό το σενάριο. Να ξέρουν πως η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα ανταποδώσει με όλη της την δύναμη απέναντι σε αυτήν τη συνωμοσία.
Ο ηγέτης του Ιράν ανέφερε πως το Ιράν θα αντισταθεί απέναντι σε κάθε είδους συνωμοσία, πως δεν θα κάνει την παραμικρή παραχώρηση και δήλωσε : ¨Γελιούνται αν νομίζουν πως με πιέσεις θα υποκύψουμε. Το Ιράν κατά τα τελευταία 32 χρόνια έδειξε ότι δεν υπέκυψε σε κανέναν¨.
Ο θρησκευτικός ηγέτης προειδοποίησε τους Αμερικανούς αρμόδιους να μην προβούνε σε οποιαδήποτε ακατάλληλη κίνηση σε σχέση με την πολιτική ή την ασφάλεια, και ότι αν το κάνουν το Ιράν θα ανταποδώσει με απόλυτο και αποφασιστικό τρόπο.
Ο Αγιατολλάχ Χαμενεί σχετικά με τις κατηγορίες ανέφερε πως πρόκειται για ¨σατανικές προθέσεις¨ και ότι πίσω από τις κατηγορίες της Αμερικής έναντι στο Ιράν βρίσκεται η προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή από την κίνηση που γίνεται ενάντια στην Γουόλ Στρίτ.
Εφ. Χουριέτ 17-10-2011