25.10.11

Τί θα πουν Παπούλιας - Παπανδρέου

Τί θα πουν Παπούλιας - Παπανδρέου
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στο πλαίσιο των ενημερώσεων που έχει αποφασίσει να κάνει η κυβέρνηση στους υψηλόβαθμους πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε χθες τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς και σήμερα ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να συζητήσει τις εξελίξεις με τον κ. Παπούλια, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.


Από το κυβερνητικό στρατόπεδο απορρίπτουν με κάθε τρόπο ότι η συνάντηση υποκρύπτει οποιαδήποτε εξέλιξη για προσφυγή στις κάλπες. Όμως η σχεδόν ταυτόχρονη ενημέρωση της πολιτειακής ηγεσίας της χώρας και των πολιτικών ηγεσιών των κομμάτων, φαίνεται να προετοιμάζει το έδαφος για άλλη μια προσπάθεια συνεννόησης στο πλαίσιο της διαμόρφωσης κοινής γραμμής μετά την Τετάρτη. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος το είπε καθαρά στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γιώργο Καρατζαφέρη.

Σύμφωνα με συνέντευξη του κ. Καρατζαφέρη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Βενιζέλος τον ενημέρωσε ότι θα ζητηθεί η επικύρωση της νέας συμφωνίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο με 180 ψήφους. Αν πράγματι συμβεί αυτό, τότε ίσως έρχονται πιο κοντά οι εκλογές με πρόσχημα ότι δεν βρίσκεται κοινή γραμμή της κυβέρνησης με τα υπόλοιπα κόμματα.

Προς το παρόν θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθούν 27 βουλευτές που θα εγκρίνουν τη νέα συμφωνία, δεδομένου ότι αυτή θα περιλαμβάνει Επιτρόπους σε όλα τα Υπουργεία. Τα κόμματα της Αριστεράς δε θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να συναινέσουν, ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε ήδη για εθνική ταπείνωση, ενώ ο κ. Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει πως δε θα μπορούσε να συναινέσει σε μια συμφωνία στης οποίας τη διαμόρφωση δεν έχει λάβει μέρος.
newsbomb