16.10.11

Απεργιακό «μπλακ άουτ» από αύριο


Απεργιακό «μπλακ άουτ» από αύριο


ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Παραλύει ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας τις επόμενες μέρες, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, το νέο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες και τις κινητοποιήσεις να κορυφώνονται με την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου. Στις 19 του μηνός θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, ενώ στις 20 του μηνός η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα. Στην κινητοποίηση θα μετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενώ κλειστά θα είναι με απόφαση της ΕΣΕΕ τα εμπορικά καταστήματα.

Αναλυτικά το απεργιακό δελτίο:

Τη Δευτέρα οι εφοριακοί ξεκινούν δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ως την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Τετάρτη οι δάσκαλοι.
Την Τρίτη οι καθηγητές οργανώνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς κτιρίων σε Περιφέρειες και Διευθύνσεις εκπαίδευσης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Επίσης, οι καθηγητές συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων ώς την Τετάρτη.
Ξεκινά η δεκαήμερη απεργία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν ώς τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Συνεχίζεται ώς τις 06:00 το πρωί της Τρίτης η τριήμερη απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς που εργάζονται στο Δημόσιο, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
Την Τρίτη προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι.
Χειρόφρενο αναμένεται να σηκώσουν την Τετάρτη τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.
Χωρίς τρένα και Προαστιακό θα μείνει η χώρα από την Τρίτη ώς και την Πέμπτη λόγω της τριήμερης απεργίας που προκήρυξαν οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη -το διήμερο της γενικής απεργίας- οι συρμοί του Μετρό θα σταματούν στη "Δουκ.Πλακεντίας" και δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος".
Την Τετάρτη και την Πέμπτη απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις.
Την Τετάρτη δεν θα κυκλοφορούν τα ταξί.
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια από τη Δευτέρα ώς την Τετάρτη λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ και της τριήμερης απεργίας και ΠΕΜΕΝ.
Αναμένονται αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.
ethnos.gr