27.10.11

Γ. Παπανδρέου: Ξημερώνει μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα

Γ. Παπανδρέου: Ξημερώνει μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα
Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την συμφωνία για την κρίση του Ελληνικού χρέους, ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, εξήρε τις θυσίες του Ελληνικού λαού.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Μια καινούργια μέρα ξημερώνει για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ευχαριστώ τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για τις θυσίες τους. Διαπραγματευτήκαμε με όπλο την αξιοπιστία μας.


Χωρίς την δική τους συγκλονιστική προσπάθεια όλα θα είχαν τέλειωσε από πέρσι τον Μάιο. Αν δεν είχαμε κάνει τίποτα θα είχαμε χρεοκοπήσει από πέρσι τον Μάιο. Η χώρα θα είχε λυγίσει από το βάρος της υπερχρέωσης που κληρονομήσαμε. Είναι επίτευγμα των Ελλήνων που είμαστε εδώ.

Σήμερα κλείσαμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν. Αποφύγαμε τον θανάσιμο εθνικό κίνδυνο της χρεοκοπίας. Το μεγάλο λάθος που κουβαλάμε από το παρελθόν είναι το πρόβλημα της υπερχρέωσης.»

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι με τις αποφάσεις το δημόσιο χρέος θα διαμορφωθεί στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020 και θα καταστεί βιώσιμο, ενώ το ονομαστικό βάρος του χρέους που ρυθμίζεται θα μειωθεί κατά 50% και με τον τρόπο αυτό θα δοθεί μια ευκαιρία να ενισχυθεί η ρευστότητα και να τονωθεί η οικονομία.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή συμφωνία ως μία νέα "καλύτερη" συμφωνία 21ης Ιουλίου.

«Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της 21ης Ιουλίου και δεν έχει τα μειονεκτήματα της».

Ο Γ. Παπανδρέου απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εκλογών τονίζοντας πως «ο κόσμος θέλει αλλαγές, όχι εκλογές, έχουμε μπόλικη δουλειά, εθνικής σημασίας, ώστε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις.
newsbomb