28.10.11

Φυσικά και δεν είναι προδότης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά...


Image

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, δεν είναι προδότης. Και δεν μπορεί να είναι προδότης για έναν πρακτικό λόγο, εκτός των αντικειμενικών: Γιατί δεν έχει καμία εκτελεστική αρμοδιότητα. Άλλοι είναι οι προδότες. 
Ευθύνες, με την έννοια των ευθυνών που προκύπτουν από πράξεις και ενέργειες για την εξέλιξη της τραγωδίας που βιώνει η χώρα, δεν έχει.
Αλλά όταν υποφέρει το 80% των ανθρώπων αυτής της χώρας από πράξεις και παραλείψεις των πολιτικών τους ηγετών, θέλουν να νιώσει ότι ο ανώτατος άρχοντας είναι κοντά τους.
Αυτό σημαίνει και "Πρόεδρος της Δημοκρατίας". Δημοκρατία είναι η βούληση του λαού και ο επικεφαλής της οργανωμένης κρατικής οντότητας μιας Δημοκρατίας είναι ο Πρόεδρός της.
Οι πολίτες το μόνο που ήθελαν από τον Κάρολο Παπούλια ήταν μία δήλωση συμπαράστασης. Την οποία δεν έκανε ποτέ. Και μέχρι εκεί.
Με αυτή την έννοια, ας συγχωρήσει αυτούς που τον εξύβρισαν με τόσο βαριά έκφραση. Είναι απλά απελπισμένοι και νιώθουν ότι και αυτός δεν βρίσκεται τόσο κοντά τους όσο θα μπορούσε.
Και θα πρέπει να θυμάται ότι δεν μπορεί η Iστορία να καταδικάζει μόνο βασιλείς και να αθωώνει μονίμως τους Προέδρους Δημοκρατίας. Βέβαια, αυτό δεν αφορά μόνο τον Κάρολο Παπούλια. Απλά πράγματα...
Αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το να φύγει, "έριξε νερό στο μύλο" της κυβέρνησης. Η οποία δια του υπουργείου Προ.Πο., έχει τεράστιες ευθύνες για την εξέλιξη της κατάστασης και την ματαίωση των παρελάσεων. Το χάος ευνοεί τα κυβερνητικά σχέδια, γιατί φοβίζει...
Ας δούμε την δήλωσή του Προέδρου της Δημοκρατίας ολόκληρη:
"Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια μέρα που είναι ντροπή τους και είναι και νέοι άνθρωποι
εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα 15 χρονών ήμουν αντάρτης και πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς μην μου λένε τώρα "Παπούλια προδότη" ποιος είναι ο Παπούλιας προδότης να ντρέπουνται, να ντρέπουνται τιμάω την πόλη την τιμούσα χρόνια, έρχομαι εδώ για να τιμήσω αυτή την ημέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη σ' αυτή την ιστορική πόλη, δεν φοβάμαι γιατί αυτή είναι μια μικρή απαράδεκτη μειοψηφία. 
Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει πού πάει, γι' αυτό και δέχεται όλες αυτές τις πιέσεις και όλα αυτά τα μέτρα που είναι σε βάρος των ασθενέστερων και των αδύνατων πιστεύει ότι μια μέρα θα ξημερώσει καλύτερη γι αυτό πιστεύουμε όλοι γι' αυτό και είμαστε εδώ και λυπάμαι πάρα πολύ που αμαυρώνουν αυτή την μέρα, μια ιστορική μέρα που ανήκει στον ελληνικό λαό, δεν ανήκει σ' αυτούς".



defencenet