6.10.11

"Καταπατάτε Σύνταγμα και ανθρώπους"!Ανακοίνωση-σοκ αποστράτων.

Ο πόλεμος αποστράτων και ηγεσίας ΥΕΘΑ δεν έχει τέλος. Η εμπλοκή ονομάτων αποστράτων-μελών της ΑΝΕΑΕΔ, στη διερεύνηση της υπόθεσης των υποβρυχίων, ερμηνεύεται ως απόπειρα εκβιασμού και συκοφάντησης. Συμπτωματικά (;) η διαρροή(!!!) και όχι η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων έγινε την ημέρα της μεγάλης συγκέντρωσης έξω από το ΥΕΘΑ. Ανάμεσα στα ονόματα περιλαμβάνονταν κι αυτό του προέδρου της ΑΝΕΑΕΔ Εμμ.Σαρτζετάκη, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο υπέβαλε τη παραίτησή του.
Η παραίτηση όχι μόνο δεν έγινε δεκτή,αλλά προκάλεσε και την έκδοση μια πολύ σκληρής ανακοίνωσης της ΑΝΕΑΕΔ, η οποία κατηγορεί όσους έσπευσαν να διαρρεύσουν τα ονόματα για αντισυνταγματικές συμπεριφορές και προαναγγέλει νομικές δράσεις εναντίον τους.

Όλη η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΔ:

Την 30 Σεπτεμβρίου 2011 οργανώθηκε έξω από το ΥΕΘΑ από ένδεκα φορείς, με την ΑΝΕΑΕΔ μεταξύ των πρωτεργατών, μία πρωτοφανής σε όγκο κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποστράτων, που στάθηκε αφορμή για οξύτατη αντιπαράθεση στη Βουλή, λόγω των προσβλητικών και απαράδεκτα απαξιωτικών δηλώσεων του ΥΠΕΘΑ εναντίον τους.


Την ίδια μέρα και ενώ προβάλλονταν κατά κόρον οι προσβλητικές δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ, διέρρευσε στα ΜΜΕ κατάλογος ονομάτων όσων αποφασίστηκε να οδηγηθούν σε τακτική ανάκριση για τη διερεύνηση του γνωστού σκανδάλου των υποβρυχίων. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι τα ονόματα διέρρευσαν και δεν ανακοινώθηκαν επίσημα από καμία δικαστική αρχή..

Στα ονόματα συναδέλφων που διέρρευσαν, περιλαμβάνονται και ονόματα μελών της Ένωσης, μεταξύ των οποίων και του Προέδρου του προσωρινού ΔΣ Μανώλη Σαρτζετάκη, που συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίασή του την 3 Οκτ 2011και υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους ευθιξίας και προκειμένου να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης του γεγονότος σε βάρος της Ένωσης.

Το ΔΣ της Ένωσης συνέχισε τη συνεδρίασή του, χωρίς τη συμμετοχή του Πρόεδρου του, συζήτησε εκτενώς το θέμα και
ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε ότι :
• Απορρίπτει κατηγορηματικά την παραίτηση του Προέδρου, τον οποίο στηρίζει με την πλήρη εμπιστοσύνη του, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της.

•Στηλιτεύει μετ’ επιτάσεως τη διαρροή των ονομάτων και τη δημόσια διαπόμπευση των συναδέλφων ως πράξεις αντισυνταγματικές και ιδιαίτερα επιλήψιμες, δεδομένου ότι εκθέτουν υπολήψεις, χωρίς καμία απολύτως έκθεση στοιχείων ενοχής.

•Θέτει στη διάθεση των συναδέλφων, εφόσον το επιθυμούν, τους νομικούς της συμβούλους, για νομική συνδρομή στην υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και των στοιχειωδών συνταγματικών δικαιωμάτων τους, που παραβιάζονται κατάφωρα και κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου.

•Εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη και στο ότι αυτή, για μία ακόμα φορά και στρέφοντας την πλάτη σε κάθε είδους
σκοπιμότητα, θα κινήσει άμεσα τη διαδικασία, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν στην κοινωνία αθώοι αυτοί που άδικα σπιλώνεται το όνομά τους. Πιστεύει ότι διαρροές τέτοιου είδους δεν μπορεί να θεωρηθούν ότι οφείλονται σε αμέλεια και είναι εξαιρετικά ύποπτες και επικίνδυνες, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ήδη καταλογισθεί πολιτικές ευθύνες, με τις ποινικές να αγνοούνται λόγω παραγραφής.
Θεωρεί ότι η διαπόμπευση συναδέλφων κατά τεκμήριο αθώων είναι μία ακόμη απόπειρα τιμωρίας και διάσπασης του αγώνα των αποστράτων, που τολμούν να αντιδρούν δυναμικά στις προσβολές και την απαξίωση που υφίστανται, και ταυτόχρονα αποσκοπεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, ώστε να τον αποπροσανατολίσει από τα μεγάλα του προβλήματα.

Δηλώνει απερίφραστα ότι δεν θα υποκύψει σε καμία προσπάθεια εκμετάλλευσης του γεγονότος από οπουδήποτε και οποιονδήποτε, που θα επιχειρήσει να θέσει σε ομηρία την δυναμική της παρουσία και τη διεκδικητική της δράση για τα συμφέροντα των αποστράτων συναδέλφων.
Καλεί τα μέλη της να συνεχίσουν όπως μέχρι σήμερα την δράση του ενάντια στην πολιτική που οδηγεί τον ελληνικό λαό, τις οικογένειές μας, σε πτώχευση, που οδηγεί στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και που ξέρουμε ακόμα ..... Το ΔΣ τους καλεί και με την ευκαιρία αυτή να εντείνουν τις προσπάθειές τους για εγγραφή νέων μελών.

Η ΑΝΕΑΕΔ, πιστή στις αρχές της και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μελών της, αρνείται κατηγορηματικά να αποδεχθεί τέτοιες καταστάσεις, στηρίζει αμέριστα τα μέλη της και δηλώνει ότι η εξέλιξη της υπόθεσης θα παρακολουθείται στενά μέχρι να λάμψει η αλήθεια, να αποδοθεί το δίκαιο και να αποκατασταθούν στο ακέραιο οι υπολήψεις που θα έχουν θιγεί.

Έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή που με την ανοχή μας και ατιμώρητα καταστρέφονταν υπολήψεις εντίμων ανθρώπων, για να καλύπτονται πίσω από τον κουρνιαχτό ανομίες ατίμων.
onalert