13.10.11

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ…


Εικόνα της τυραννίας  !
Σε κανέναν φοιτητή δεν επιτράπηκε η συμμετοχή στην τελετή έναρξης του ακαδημαϊκού έτους στο πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός Ερντογάν, ο πρόεδρος του ΥΟΚ Γιουσούφ Ζιγιά Οζτζάν και ο πρύτανης Γιουνούς Σοϊλέτ.
Στα εγκαίνια του ακαδημαϊκού έτους του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης που πραγαμτοποιήθηκαν στο κεντρικό κτίριο μετείχαν ο πρωθυπουργός Ερντογάν, ο πρόεδρος του ΥΟΚ Γιουσούφ Ζιγιά Οζτζάν και ο πρύτανης Γιουνούς Σοϊλέτ.
Από τις πρωινές ώρες πάνω από 200 αστυνομικοί της ασφάλειας, πολλές αστυνομικές αύρες καθώς και ΜΑΤ περίμεναν έξω και μέσα στο πανεπιστήμιο. Φοιτητές που θέλησαν να μπούνε μέσα δάρθηκαν και συνελήφθησαν.Παράλληλα αστυνομικοί συλλάμβαναν όποιον φοιτητή έβλεπαν να κατεβαίνει από το λεωφορε΄κιο και τον θεωρούσαν ύποπτο. Ένας από τους φοιτητές τραυματίστηκε από την επέμβαση της αστυνομίας.
Υπολογίζεται πως πάνω από 20 φοιτητές συνελήφθησαν. Οι φοιτητές μεταφέρθηκαν στα Α.Τ. Σεχρεμινί, Φάτιχ και Σίρκετζι.
Επεμβαση τα μέλη της Ομοσπονδίας Νεολαίας : 12 συλλήψεις.
Η αστυνομία επενέβη σε βάρος φοιτητών που θέλανε να διαμαρτυρηθούνε για την παρουσία του πρωθυπουργού Ερντογάν στα εγκαίνια της Φιλολογικής Σχολής στο πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης. 12 άτομα συνελήφθησαν. Φοιτητές μέλη της Ομοσπονδίας Νεολαίας διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία του Ερντογάν και εξέφρασαν το αίτηνμα τους για δωρεάν παιδεία. Όταν μετά την ανακοίωση που διάβασαν επιχείρησαν να μπούνε στο πανεπιστήμιο δέχτηκαν βία.
……………..
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Πριν από την τελετή έναρξης συνελήφθη και ο τριτοετής φοιτητής και Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Αντνάν Τετίκ, όταν προσπάθησε να εισέλθει μέσα.
Ο Τετίκ κραύγασε πως ¨Να δείτε πως δεν επιτ΄ρεπουν στους φοιτητές να μπούνε μέσα¨. Τον Τετίκ τον πήραν σηκωτό και τον έβαλαν μέσα στο αυτοκίνητο της ασφάλειας.
………………..
Στην ανακοίνωση που έβγαλαν σχετικά με τον ερχομό του Ερντογάν στο πανεπιστήμιο οι φοιτητές του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για επίσκεψη αλλά για κατοχή. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής : Η εικόνα πριν την επίσκεψη ήταν μια εικόνα κατοχής. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχεται στο πανεπιστήμιο μας με θωρακισμένα τζιπ, με οχήματα παρεμβολής συχνοτήτων, με αμέτρητους σωματοφύλακες τύπου Χόλυγουντ και με έναν στρατό αστυνομικών. Αυτό δεν δείχενι ένα ΑΚΠ που στηρίζει το πανεπιστήμιο αλλά ένα ΑΚΠ που το φιμώνει και το αιχμαλωτίζει.
…………………..
Εφ. Μπιργκιούν 12-10-2011