8.10.11

Παρέμβαση εισαγγελέα για απειλές φοιτητών σε καθηγητή

Παρέμβαση εισαγγελέα για απειλές φοιτητών σε καθηγητή
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η η καταγγελία καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ότι δέχθηκε εκβιασμό και απειλές από μερίδα φοιτητών αριστερής παράταξης, προκειμένου να συγκαλέσει γενική συνέλευση του τμήματος Χημείας για να επικυρώσει αίτημά τους για την εξεταστική περίοδο και την έναρξη του εξαμήνου, μετά τη λήξη των καταλήψεων.


Εδικότερα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, έδωσε εντολή στην εισαγγελία δίωξης να παραγγείλει διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα στην υπόθεση, όπως για παράδειγμα χρήση παράνομης βίας.

Με επιστολή του σε καθηγητές του τμήματος ο πρόεδρος του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης κατήγγειλε ότι την περασμένη Τρίτη ομάδα περίπου 40 φοιτητών, αριστερής φοιτητικής παράταξης, απαίτησε με απειλές να συγκαλέσει ο ίδιος γενική συνέλευση του τμήματος, προκειμένου να επικυρώσει αυτά τα οποία αποφασισνα μόνοι τους σε συνέλευση.

Η απόφαση προέβλεπε εμβόλιμη εξεταστική, όταν τελειώσουν οι καταλήψεις, για όσους είναι στο πτυχίο και διπλή εξεταστική τον Φεβρουάριο. Για τις 13 εβδομάδες των μαθημάτων του εξαμήνου είπαν ότι απαίτησή τους και υποχρέωση του τμήματος είναι "να τα μπαλώσει".

Όπως υποστηρίζει ο κ. Γιαννακουδάκης οι φοιτητές απείλησαν ότι δεν θα του επέτρεπαν να φύγει από το γραφείο του, χτίζοντας την πόρτα, και ότι θα τον έβρισκαν στο σπίτι του, ενώ τον ανάγκασαν - μαζί με τον καθηγητή Δ. Μπικιάρη, που συνέτρεξε για βοήθεια - να υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο κ. Γιαννακουδάκης αποδέχτηκε τη σύγκληση γενικής συνέλευσης για σήμερα το πρωί, στο μεγάλο αμφιθέατρο του Χημείου, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς μετά την σχετική καταγγελία, δεν προσήλθε ο απαιτούμενος αριθμός καθηγητών, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει απαρτία.
ethnos