12.10.11

Ας πάρουν και κανένα...σωσίβιο μαζί τους (καλού - κακού) ...


ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ


Το πλοίο Πίρι Ρέις βγαίνει ξανά στην Μεσόγειο
Στελέχη από το Ινστιτούτο Τεχνολογικών και Θαλασσίων ερευνών του πανεπιστημίου της 9ης Σεπτεμβρίου που αφού συνέλλεξαν στοιχεία από μια περιοχή 1250 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο οικόπεδο G είχαν γυρίσει στη χώρα, βγαίνουν σήμερα στη Μεσόγειο πάλι με το πλοίο Πίρι Ρέις.

Σχολιάζοντας σχετικά με το ταξίδι ο καθηγητής Ντερμάν Ντοντουρούρ ανέφερε πως το πλοίο συνέλεξε αδιάκοπα επί 7 μέρες στοιχεία ερευνώντας το ένα τρίτο της περιοχής G την οποία τους είχε ζητήσει η ΤΡΑΟ να ερευνήσουν, και ότι στόχος τους είναι με το δρομολόγιο που αρχίζουν σήμερα να ερευνήσουν όλη την περιοχή. Ο Ντουντουρούρ τόνισε πως θα παραμείνουν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες γύρω στις 20 μέρες στη θάλασσα και δήλωσε : ¨Αυτή τη φορά θα παραμείνουμε για μεγαλύτερο διάστημα στην θάλασσα. Θα συγκεντρώσουμε σεισμικά στοιχεία για τα δύο τρίτα της περιοχής. Καθώς βρισκόμαστε στο μέσο του φθινοπώρου μπορεί οι άνεμοι να μας δυσκολέψουν. Αυτό μπορεί να μειώσει την ποιότητα των ερευνών. Για αυτό το λόγο σχεδιάζουμε να δουλέψουμε κατά τον δυνατόν γρήγορα και να γυρίσουμε.¨
Ο Ντοντουρούρ ανέφερε πως στην ανοιχτή θάλασσα δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα ασφάλειας και είπε : ¨Συνεχώς μας παρακολουθούσε ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μας. Μάλιστα που και που βλέπαμε και μαχητικά αεροπλάνα. Και όντας στη μέση της θάλασσας δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ούτε για το προσωπικό μας ούτε στις συσκευές μας. Σήμερα θα πάμε από την Σμύρνη στο πλοίο μας στην Αμμόχωστο της ΤΔΒΚ και θα ξανοιχτούμε.”  
 Εφ. Νέτγκαζέτε 12-10-2011