19.10.11

Α. Σαμαράς : Θα πάω στις Βρυξέλλες αλλά όχι μαζί σου

Νέα επικοινωνία είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το πρωί στον απόηχο της χθεσινή αρνητικής συνάντησης των δύο πλευρών στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά σύμπλευση και συγκεκριμένα να βρεθούν μαζί στη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή στις Βρυξέλλες.


Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr ο Α. Σαμαράς απάντησε αρνητικά στην πρόταση του πρωθυπουργού.

«Θα πάω στις Βρυξέλλες αλλά όχι μαζί σου», τόνισε ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας για ακόμα μια φορά τη θέση του στο θέμα της συστράτευσης.

Τι απάντησε ο Σαμαράς στον Παπανδρέου

Όταν ένας πρωθυπουργός και ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνε στο εξωτερικό σημαίνει ότι εμφανίζονται στους ξένους με μια κοινή θέση για κάτι που ζητάνε ή διαπραγματεύονται..
Εσύ τί ζητάς; Τι εθνική γραμμή έχεις; Έδωσες χθες καμία εθνική γραμμή; Θα δεσμεύσω όλη τη χώρα για κάτι που δεν ξέρω;

Πρώτα απ όλα έχουμε συμφωνήσει σε τίποτα μαζί; Εδώ ούτε με τους υπουργούς σου δεν έχει κοινές θέσεις και διαφωνείτε για την οικονομική σου πολιτική, και που ξέρω εγώ στο παρασκήνιο τί έχεις συμφωνήσει. Εδώ δεν μας έχεις δώσει ούτε τις επιστολές που έστειλες στο ΔΝΤ και στις ζητήσαμε , θέλεις να νομιμοποιήσω αυτά που δεν ξέρω; Θα πάω με κλειστά χαρτιά να συμφωνήσω σε ότι ήδη έχεις εκεί συμφωνήσει; Και τί διαπραγματεύσεις κάνετε;
Αυτά που είπε ο Βενιζέλος ότι ξεκινάει σήμερα; Εγώ θα πάω στις Βρυξέλλες και θα κάνω το εθνικό μου καθήκον , αυτό που έκανα ενάμιση χρόνο και εσείς πάντα χαιρόσασταν όταν διαφωνούσαν μαζί μου.

Και εχθές ακόμα αυτά που είπες στο κοινοβούλιο όταν με καθύβριζες, και όταν εμείς μιλούσαμε ο Βενιζέλος μας έβριζε στη Βουλή.

Άρα θα πάω Βρυξέλλες αλλά όχι μαζί σου.

Δεν βοηθιέται έτσι η χώρα, και η δημοκρατία πρέπει να έχει εναλλακτικές λύσεις. Να κάψω την προοπτική της χώρας για μια άλλη λύση; Αν άλλωστε εγώ γυρίσω, όπως είπες και σε συκοφαντώ, τότε τον συκοφάντη τί τον θες μαζί σου, για επικοινωνιακό τέχνασμα; Και κάτι ακόμα.. το Γουδί να ρωτήσεις ποιός το είπε και σίγουρα όχι εγώ...

Ο κ. Σαμαράς εμμένει στην άποψή του ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό και για το λόγο αυτό επιδιώκει συναντήσεις και επικοινωνίες με τη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς δεν θα κάνει δηλώσεις, ενώ στις 13:30 αναμένεται η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη.
newsbomb