27.10.11

Ντοκουμέντο: Κάλεσαν τους ξένους να αναλάβουν τον έλεγχο της χώρας!

Λόγια... μεγάλων ανδρών!

Εβδομηνταένα χρόνια μετά το "ΟΧΙ" του Ιωάννη Μεταξά και του ελληνικού λαού, έχουμε ένα μεγαλειώδες "ΝΑΙ" του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του, αφού όπως αποκαλύπτει το defencenet.gr, στο Κείμενο Συμπερασμάτων της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, αναφέρεται ρητά ότι η ελληνική (;) κυβέρνηση κάλεσε τους ξένους για να αναλάβουν την εποπτεία της χώρας (όλο το κείμενο είναι στην διάθεση του defencenet.gr και το δημοσιεύουμε εδώ)!

Επίσης αναφέρεται ότι η χθεσινή συμφωνία θα αποτυπωθεί σε νέο Μνημόνιο για τα νέα χρεη που πρόκειται να επωμιστεί η Ελλάδα Πρώτον, έρχεται μέχρι το τέλος του έτους νέο μνημόνιο για το νέο δάνειο των 100 δις ευρώ που πρόκειται να χρεωθεί η Ελλάδα, καθώς και για όλες αυτές τις συμφωνίες.

Ειδικότερα, παραθέτουμε το απόσπασμα της επίσημης δήλωσης της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, (μετάφραση δική μας) μαζί με συγκεκριμένες αναφορές στα αγγλικά σε παρενθέσεις σε επίμαχα σημεία, το οποίο αναφέρει:

«Οι μηχανισμοί για την παρακολούθηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να ενισχυθούν, όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση. Η κυριότητα του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή της αποτελεί ευθύνη των ελληνικών αρχών.


Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τους λοιπούς εταίρους της τρόικας, θα εγκαθιδρύσει κατά τη διάρκεια του προγράμματος, επιτόπιο δυναμικό ελέγχου παρακολούθησης στη χώρα (“a monitoring capacity on the ground”), συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής εθνικών εμπειρογνωμόνων, για να εργαστούν σε στενή και συνεχή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα για να συμβουλεύουν και να προσφέρουν βοήθεια, ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη και πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.


Θα βοηθήσει την τρόικα (σ.σ.: η νέα δύναμη ελέγχου στη χώρα), ώστε να αξιολογήσει τα μέτρα που θα ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση να συμμορφώνονται με το πλαίσιο δεσμεύσεων του προγράμματος (“It will assist the Troika in assessing the conformity of measures which will be taken by the Greek government within the commitments of the programme”).


Αυτός ο νέος ρόλος θα καταγραφεί σε Μνημόνιο. Για να διευκολυνθεί η αποτελεσματική χρήση των σημαντικών επίσημων δανείων στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, η διοίκηση του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ενισχυθεί από την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα. Υποστηρίζουμε πλήρως την Task Force που συστήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την παροχή τεχνικής βοήθειας».

---------------------------------------

Δηλαδή τον έλεγχο του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα τον έχει η ξένη κυβέρνηση που έχει ήδη εγκατασταθεί στην Ελλάδα!

Πρόκειται ακριβώς γι'αυτό που γράψαμε τα ξημερώματα βασιζόμενοι στις πληροφορίες από Βρυξέλλες. Βαπτίζουν την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ως "τεχνική βοήθεια" και κατά τα λοιπά, περιγράφουν πλήρεις κυβερνητικές αρμοδιότητες.

Θα τους ανεχθούμε ακόμα για πολύ;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr