12.10.11

Β. Πούτιν προς Ευρωπαίους: "Είστε δειλοί αν δεν στηρίξετε την Ελλάδα"!

Image
Τελικά, αν μία χώρα δικαιούται τον τίτλο της ειλικρινούς στήριξης προς την Ελλάδα αυτή την εποχή είναι η Ρωσία, που, παρά την οργή κατά της ελληνικής κυβέρνησης και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ο Γ. Παπανδρέου στον Β. Πούτιν, εξακολουθεί να ρίχνει το "ειδικό βάρος" της υπέρ της ελληνικής σωτηρίας. Ακόμα και από την μακρινή Κίνα που έκλεισε συμβόλαια ύψος 7 δισ. δολαρίων, ο Β. Πούτιν κατακεραύνωσε τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες ότι "δειλιάζουν να στηρίξουν την Ελλάδα"!


"Οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να επιδείξουν ανδρεία και να στηρίξουν χώρες, όπως η Ελλάδα, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση” δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε κινεζικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολιτικό και όχι οικονομικό πρόβλημα την κρίση χρέους στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι "το πιο οξυμένο σήμερα πρόβλημα στην ευρωζώνη αφορά την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα είναι μόλις το 2 % του ΑΕΠ όλης της Ευρώπης και φυσικά είναι δυνατό να κλείσει αυτό το πρόβλημα".

Περίπου 1- 1,5 τρισ. ευρώ απαιτούνται, σύμφωνα με τον Πούτιν, για την οριστική επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της ευρωζώνης, “ποσό βέβαια όχι μικρό, σεβαστό, αλλά απολύτως δυνατό να το σηκώσει η ευρωζώνη”, όπως εκτιμά ο ίδιος. Και ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, πάντως, εκτίμησε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης χρειάζεται κονδύλια ύψους 1 τρισ. ευρώ.

"Οτιδήποτε συμβαίνει στην Ευρώπη έχει αρνητικές συνέπειες σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία, δυστυχώς. Οι χώρες των BRICS (σ.σ. Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Ν. Αφρική) δεν έχουν να παίξουν στην περίπτωση αυτή κάποιον ιδιαίτερο ρόλο, διότι τα ευρωπαϊκά ταμεία έχουν επαρκείς πηγές, για να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα", τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Και με δυο κουβέντες, είπε αυτά που ούτε καν διανοείται κάποιο κυβερνητικό στέλεχος, κάποιος, ας πούμε Έλληνας (μόνο "στα χαρτιά") να πει στην τρόικα!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr