13.10.11

Ένταση στα γραφεία της ΚΕΔΕ! Χτύπησαν τον Δήμαρχο Συκεών, επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Αθηναίων

Η δήλωση Κουκουλόπουλου ότι θα ανατεθεί σε ιδιώτες η αποκομιδή των απορριμμάτων πυροδότησε έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση με τους απεργούς. Οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας μετέβησαν στη ΚΕΔΕ όπου επιτέθηκαν σε δημάρχους με σπρωξιές, σπασίματα και προπηλακισμούς.

Έτσι ανέβηκαν στον όροφο, όπου βρίσκεται η αίθουσα συνεδριάσεων και οι πιο «θερμόαιμοι» άρχισαν να επιτίθενται φραστικά σε δημάρχους.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν, επικράτησε ένταση με χειροδικίες και συνθήματα, ενώ κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν πλαστικά μπουκάλια με νερό. Στόχος των περισσότερων διαμαρτυριών έγινε ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, στον οποίο επιτέθηκε μια ομάδα εργαζομένων της καθαριότητας, επιχειρώντας να του φορέσουν μια μαύρη κουκούλα, με αποτέλεσμα η σύγκρουση να γενικευτεί.
Μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων κατέστη δυνατόν να ξεκινήσει η συνεδρίαση. Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ περίμεναν την εκλογή του νέου προέδρου, προκειμένου αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας να συναντηθεί αμέσως μετά μαζί του.
Λίγο πριν από τις 15.00 όταν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επιχείρησε να αναχωρήσει από τα γραφεία της ΚΕΔΕ βρέθηκε και αυτός πολιορκούμενος από εργαζομένους στην καθαριότητα οι οποίοι του πέταξαν καφέδες και τον αποδοκίμαζαν. Τελικά, τον δήμαρχο απεγκλώβισε η αστυνομία, λίγα μέτρα πιο πέρα από τα γραφεία.
piazza del popolo