1.10.11

Χριστόφιας:"Το φυσικό αέριο είναι ευλογία για όλους στη Κύπρο"

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας διαβεβαίωσε ,μετά το τέλος της παρέλασης για την Επέτειεο της Ανεξαρτησίας,τον κυπριακό λαό ότι οι έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου θα συνεχιστούν, ενώ εξέφρασε την ευχή «να πάνε όλα κατ’ ευχήν» και να μπορέσει η Κύπρος να εκμεταλλευτεί τον φυσικό πλούτο που της χάρισε η «μάνα φύση» στο βυθό της θαλάσσιας περιοχής της.

Και πρόσθεσε:




«Αυτό θα είναι ευλογία και για τους Ελληνοκύπριους και για τους Τουρκοκύπριους και για ολόκληρο τον κυπριακό λαό...Ο φυσικός πλούτος ανήκει σε όλους του πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας» τόνισε ο πρόεδρος Χριστόφιας, ενώ συμπλήρωσε ότι τον χειρισμό του θέματος τον έχει και θα τον κάνει η νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα όπως το θέμα της εκμετάλλευσης του υποθαλάσσιου πλούτου συμβάλλει στην ταχύτερη επίλυση του εθνικού προβλήματος. Πρόσθεσε ότι η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας αποτελεί σοβαρότατο εμπόδιο προς αυτήν την κατεύθυνση και κάλεσε την Τουρκία να μην ακολουθεί πολιτικές, οι οποίες εμποδίζουν την επίλυση του Κυπριακού.



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η επίλυση του Κυπριακού θα επέλθει μέσα από διαπραγματεύσεις των δυο κοινοτήτων, συμπλήρωσε ότι η βάση των διαπραγματεύσεων είναι γνωστή και πρόσθεσε ότι «είμαστε συνεπέστατοι στη βάση και στην υπεράσπιση αρχών» και «να μην ανησυχεί κανείς για αυτό».

«Την ίδια ώρα», συνέχισε, «είμαστε ευέλικτοι, όμως» συμπλήρωσε , «υπάρχουν και όρια στην υπεράσπιση των αρχών και στην ευελιξία».


onalert