21.10.11

Απάντηση στις ενστάσεις για τη κατάργηση της Στρατιάς,από το Δ.Αλευρομάγειρο



Έχει πάντα τον τρόπο ν΄ ανάβει φωτιές ο στρατηγός Δημ.Αλευρομάγειρος. Το κείμενό του που δημοσίευσε το Onalert,προκάλεσε μεγάλη συζήτηση και ο στρατηγός επανέρχεται, με αντεπίθεση. Δεύτερο κείμενο του στρατηγού για την αναδιοργάνωση.

"Με αφορμή το  δημοσίευμα μου πολλοί φίλοι[ες] , πάντα με καλή πρόθεση, με ρωτούν αν είμαι υπέρ της κατάργησης του Στρατηγείου της 1ης Ελληνικής Στρατιάς..

Απαντώ αφού  μου επιτρέψουν οι φίλοι[ες] να τονίσω γιά άλλη μια φορά οτι τα στρατιωτικά θέματα είναι πολύ σοβαρά για να τα συζητάμε δημόσια , όχι γιατί δεν πρέπει ο πολίτης να έχει γνώμη γι αυτά , αλλά γιατι χρειάζεται και εξειδίκευση και προσοχή δεδομένου ότι όλα τα αυτιά των αντιπάλων είναι ανοικτό και έτοιμα να πλήξουν το κύρος ενός από τους πιο σταθερούς πυλώνες της αποτρεπτικής δύναμης της Πατρίδας μας [Αποτρεπιτκη δύναμη = το άθροισμα της ικανότητας της εξωτερικής πολιτικής, της οικονομίας, της Παιδείας και της ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων].

Είναι προφανές οτι δεν μπορώ να είμαι υπέρ της κατάργησης του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς και είμαι βέβαιος ότι η πολύ καλή σημερινή στρατιωτική ηγεσία της Πατρίδος μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι, επίσης.

Οι λόγοι ειναι πολλοί και θα αρκεσθώ στους κυριότερους,

-Το σύγχρονο σύστημα διοικήσεως και ελέγχου του πεδίου των επιχειρήσεων απαιτεί ευέλικτες διοικήσεις και οχι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Δεν είναι δυνατόν στο σύγχρονο στρατό οι Αρχηγοί των Επιτελείων να διοικούν κατ ευθείαν τις μάχιμες μονάδες.
Γι αυτό υπάρχει η Στρατιά στο Στρατό Ξηράς, το Αρχηγείο  Στόλου στο Πολεμικό Ναυτικό και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στην Πολεμική Αεροπορία.

[Λεπτομέρειες γιά το πώς ο Αρχιστράτηγος [εν προκειμενω ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ] ασκεί την Διοίκηση εν καιρώ επιχειρήσεων , είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν στη δημοσιότητα παρ όλο που οι μελέτες που υπάρχουν στα διάφορα ινστιτούτα[διεθνή και ελληνικά] μπορούν να οδηγήσουν τον έμπειρο αναγνώστη σε κάποια συμπεράσματα]

- Η εν δυνάμει απειλή και συμφώνα με το από το 1976 Δόγμα Άμυνας[ με όσες τροποποιήσεις έχουν γίνει] το οποίο και αποφασίζεται απο το ΚΥΣΕΑ [Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας] είναι γνωστή έστω και αν κατά καιρούς -κυρίως για λόγους εντυπωσιασμού- οι αντίπαλοί μας διατυπώνουν προς τα έξω πάντα [και όχι στην ουσία] ότι δεν θεωρούν οτι τους "απειλει" η Ελλάδα..[Γιατι, δεν γνωριζουν οτι το δόγμα μας είναι ουσία αμυντικό και ουδέποτε επιθετικό;;;;;;;;...]

Αν ήταν ειλικρινείς[Τουρκική πολίτικη και ειλικρίνεια είναι εξ ορισμού ασύμβατα διαχρονικά...] θα είχαν καταστρέψει την τεράστια δύναμη αποβατικών σκαφών που ναυλοχεί στον κόλπο της Σμύρνης κυρίως αλλά και στις λοιπές ναυτικές τους βάσεις[είναι προφανές ότι ο στόλος αυτός ούτε στο παρελθόν υπήρχε για να επιτεθούν στη ..Μόσχα , ούτε σήμερα. Υπάρχει ως μόνιμη απειλή για την Ελλάδα], θα είχαν καταργήσει τις κατ έτος αποβατικές τους ασκήσεις κυρίως στον κόλπο του Ντογάνμπει [έναντι Σάμου] όπου πλειστάκις παρίσταται και ο Πρόεδρος της Τουρκικής "Δημοκρατίας" , θα είχαν απομακρύνει την Ταξιαρχία Καταδρομών από το Μπουλου και την Ταξιαρχία Πεζοναυτών από τη Φώκια[εναντι Χίου] και δεν θα ενίσχυαν συνεχώς όχι μόνον το Στρατηγείο τους στη Σμύρνη αλλά και τις Μονάδες γύρω από αυτό..

Αυτός είναι ο δεύτερος λόγος[η ύπαρξη του Στρατηγείου στη Σμύρνη] που  ενισχύει την άποψη μας για διατήρηση του Στρατηγείου της δικής μας 1ης Στρατιας[γιατί είναι φυσικό και για τους τούρκους να μην διοικούν από την Άγκυρα..]

Οι φίλες και Φίλοι γνωριζουν πολύ καλά ότι έχουμε ασκήσει , μερικές φορές και σκληρά, πολίτικη κριτική στον νυν ΥΕΘΑ,

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι του προσάπτουμε δόλο στις ενέργειες του στην άσκηση των καθηκόντων του στην τιμητική θέση που ευρίσκεται και είναι σημαντικό ότι έχει δίπλα του μια θαυμάσια σημερινή στρατιωτική ηγεσία.

Αν όμως μέσα στα πλαισια της κακής οικονομικής κατάστασης της πατρίδας μας σκέπτεται να καταργήσει κάποιες μονάδες ή στρατηγεία οι αρμόδιοι κατά Κλάδο Ενόπλων Δυνάμεων Αρχηγοί ,με τα επιτελεία τους, είναι οι μόνοι σωστοί συμβουλοί του και όχι τα διάφορα περιοδικά και μπλοκς,

Όμως είναι -κατά την άποψη μας- τραγικό λάθος ουσίας και σημειολογίας να καταργηθεί το στρατηγείο της 1ης Ελληνικής Στρατιάς γιατί εκτός των άλλων πιστεύω απόλυτα ότι μία οικονομοτεχνική μελέτη θα αποδείξει ότι  οικονομία από αυτήν την απευκταία κατάργηση είναι ανύπαρκτη.

Δ.Αλευρομαγειρος
onalert