17.10.11

Τέτοιους "τουρίστες" θα μας φέρετει κ. Μπουτάρη; Στο σπίτι που δεν έμεινε ποτέ ο Κεμάλ!


Ζητούν από τον κ. Μπουτάρη ...Τζαμί και νεκροταφείο στη Θεσσαλονίκη!!!
Θα γίνει τζαμί το νέο...Δημαρχείο; 
TOURKIKANEA.GR
"ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ" ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΙΣΣΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ, ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ (καθαρίζανε κρεμμύδια! )

Με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά πραγματοποιήθηκε το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη που οργάνωσε η εφημερίδα Μπιρλίκ, ενώ πλημμύρα υπήρξαν τα δάκρια που χύθηκαν. Στο ταξίδι μετείχαν περίπου 100 Τουρκάλες Δυτικοθρακιώτισσες γυναίκες που επισκέφτηκαν στην Θεσσαλονίκη το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και τον Πολιτιστικό-Μορφωτικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Ανάμεσα στους μετέχοντες ήταν ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Μπιρλίκ Ιλχάν Ταχσίν, η υπεύθυνη σύνταξης Γιλντίζ Μεχμέτ, ο τέως πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Αρίφ Χουσεϊνογλου, η επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την Ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, και η ταμίας του Τομέα Γυναικών της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Ελίφ Ιμπραήμ.
Οι γυναίκες επισκέφτηκαν καταρχάς το σπίτι του Ατατούρκ, όπου τις υποδέχτηκε στην πόρτα ο πρόξενος Τουγρούλ Μπιλτεκίν σφίγγοντας τους το χέρι και λέγοντας τους ¨καλωσήρθατε¨. Ο πρόξενος για κάποιο διάστημα συζήτησε με τις γυναίκες στον κήπο του σπιτιού του Ατατούρκ και τράβηξε αναμνηστικές φωτογραφίες με όλους, και με τα παιδιά. Δεν διέφυγε της προσοχής η αγάπη που επέδειξε ο πρόξενος Μπιλτεκίν για τα παιδιά. Ο Τογρούλ Μπιλτεκίν γόνος οικογένειας από την Ανατολική Θράκη με την θρακική του προφορά κέρδισε την αγάπη των γυναικών. Οι γυναίκες μάλιστα δεν μπόρεσαν να μην πούνε ¨αααα σαν εμάς μιλάει¨.
Στο σπίτι του Ατατούρκ όπου για πρώτη φορά ερχόταν οι γυναίκες, τράβηξαν πολλές φωτογραφίες. Στο τμήμα όπου ήταν τα ρούχα που φορούσε ο Ατατούρκ υπήρξαν συγκινητικές στιγμές καθώς δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους. Οι γυναίκες τράβηξαν και αναμνηστικές φωτογραφίες στην ροδιά όπου έπαιζε όταν ήταν μικρός ο Ατατούρκ, και αφού ολοκλήρωσαν την επίσκεψη τους εκεί επισκέφτηκαν τον Πολιτιστικό-Μορφωτικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Αν. Μακεδονίας και Θράκης.
ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΝΑΜΑΖΙ
Οι Τουρκάλες Δυτικοθρακιώτισσες αφού επισκέφτηκαν το σπίτι του Ατατούρκ πέρασαν από τον Πολιτιστικό-Μορφωτικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Εκεί τις υποδέχτηκαν μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου καθώς και ο ασκών εκεί χρέη θρησκευτικού λειτουργού για τους εκεί αδελφούς μας, Αχμέτ Αρίφ Εμίν. Τα μέλη του Δ. Σ. του συλλόγου πρόσφεραν στις γυναίκες τσάι. Ο Αχμέτ Αρίφ Εμίν που εδώ και 10 μήνες περίπου υπηρετεί στην Θεσσαλονίκη, αφού καλωσόρισε τις μουσαφίρισσες τις ενημέρωσε σχετικά με τις θρησκευτικές δραστηριότητες.
…………………
Μιλώντας εξ ονόματος των γυναικών η πρόεδρος του δημοτικού συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την Ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου είπε πως ¨μερικές φορές τα λόγια δεν είναι αρκετά για τις στιγμές, και καθώς φαίνεται μια από αυτές τις στιγμές είναι σήμερα¨. Ακολούθως είπε : Βρισκόμαστε σήμερα στην Θεσσαλονίκη μαζί με 100 γυναίκες από την Κομοτηνή και την γύρω περιοχή. Το πιο σημαντικό είναι ότι βρισκόμαστε δίπλα σας.
Λίγο πριν επισκεφτήκαμε το σπίτι του Ατατούρκ και μετά ήρθαμε εδώ. Ευχαριστώ τον πρόξενο στην Θεσσαλονίκη κύριο Τουργρούλ Μπιλτεκίν που ήταν συνέχεια μαζί μας και μας υποδέχτηκε στην είσοδο. Παρά το ότι ήταν εργάσιμη ώρα μας περίμενε και μας υποδέχτηκε στην είσοδο.
Εμείς θελήσαμε σήμερα να βρεθούμε σήμερα μαζί σας. Εγώ είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι εδώ. Κατά την νύχτα στο Μπεράτ Καντίλι πάλι μαζί με τον Ιλχάν Ταχσίν ήμασταν μαζί σας. Εκείνη την ευλογημένη νύχτα όλοι μαζί προσευχηθήκαμε και είχαμε την ευκαιρία να σας γνωρίσουμε από κοντά. Αυτό αποτελεί μια απόδειξη ότι σας αγαπήσαμε και δεν σας ξεχάσαμε ποτέ. Εμείς όλοι μαζί είμαστε ένα, συνιστάμε την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης.
Λίγο πριν επισκεφτήκαμε το σπίτι του Ατατούρκ και είδα ότι κάποιες από τις αδελφές κυρίες που ίσως ερχόταν για πρώτη φορά δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους. Αυτό συνιστά λοιπόν την αγάπη για τον Ατατούρκ και το έθνος. Πιο μεγάλη αγάπη από αυτήν δεν υπάρχει.
Φυσικά και ξέρουμε τα προβλήματα σας και πιστέψτε με ήρθαμε σε επαφή με τον δήμαρχο κύριο Μπουτάρη και του περιγράψαμε τα προβλήματα σας. Είναι απαράδεκτο στην Θεσσαλονίκη όπου ζούνε περίπου 6.500 μουσουλμάνοι δεν υπάρχει ένα τζαμί και ένα νεκροταφείο για τους νεκρούς μας. Ελπίζω το συντομότερο να ρυθμιστεί αυτό το θέμα. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν¨.
……………….
Εφ. Μπιρλίκ 16-10-2011
Ποτάμι τα (κροκοδείλια) δάκρυα-λέει - οι...Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης στο σπίτι που ποτέ δεν ήταν του Κεμάλ, αφού αλλού έμενε και αλλού μεγάλωσε. όσο για τα...δάκρυα, φαίνονται στις φωτογραφίες !!!
Τι υπονοεί ο συντάκτης με τα "δάκρυα" ;  Ότι τους πήραμε τα εδάφη τους και κλαίνε επειδή τα...κατέχουμε;
Εάν αυτοί ονειρεύονται επανίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,τότε αυτό μας υπενθυμίζει να σχεδιάσουμε την επανίδρυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ! 
Θέλουν - λέει - Τζαμί και νεκροταφείο στη Θεσσαλονίκη! ( Δώσε θάρρος στο χωριάτη...)
Σε δουλειά να βρισκόμαστε...
EFENPRESS