9.10.11

Περιμένουν την έκθεση της τρόικας

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη τύπου του Γάλλου Προέδρου και της Γερμανίδας Καγκελάριου.

Μέρκελ και Σαρκοζί περιμένουν την έκθεση της τρόικας για την έκτη δόση προκειμένου να προχωρήσουν σε οριστικές λύσεις σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος.


Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Πρόεδρος, «είμαστε σε στενή συνεργασία με την τρόικα, η Ελλάδα αποτελεί κομμάτι της ευρωζώνης».

Οι δύο ηγέτες, όπως είπαν, δε συζήτησαν λεπτομέρειες σχετικά με το χρέος της Ελλάδας.

Παράλληλα, Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να στηρίξουν τις τράπεζες που είναι εκτεθειμένες στην κρίση χρέους της ευρωζώνης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την ανακεφαλαίωση των τραπεζών μας», δήλωσε η Γερμάνιδα καγκελάριος και τόνισε ότι «το EFSF σύντομα θα υποστηρίζεται από όλα τα μέλη της ευρωζώνης.

Η Γαλλία και η Γερμανία θα υποβάλουν προτάσεις για ένα νέο περιεκτικό πακέτο για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης έως το τέλος του μηνός, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Έχουμε μεγάλη συναίσθηση ότι η Γαλλία και η Γερμανία έχουν μια ιδιαίτερη ευθύνη για τη σταθεροποίηση του ευρώ», δήλωσε ο Σαρκοζί σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

«Θα πρέπει να δώσουμε μία απάντηση που να είναι βιώσιμη και περιεκτική. Αποφασίσαμε να δώσουμε την απάντηση αυτή έως το τέλος του μηνός επειδή η Ευρώπη πρέπει να επιλύσει τα προβλήματά της μέχρι τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στις Κάννες», πρόσθεσε, λέγοντας πως είναι πολύ νωρίς για να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος τάχθηκαν υπέρ «σημαντικών τροποποιήσεων» των συνθηκών της ΕΕ.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για περισσότερο από μία ώρα με θέμα την κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ και αναμένεται να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους στη διάρκεια ενός δείπνου εργασίας
real.gr