19.10.11

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α


Εκατομμυριούχοι(!) του Κοινοβουλίου




Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Του Θανάση Νικολαΐδη
  «ΟΤΑΝ οι ερωτήσεις  είναι κακές, οι  απαντήσεις είναι  ηλίθιες». Αυτό ισχύει  στη δημοσιογραφία  και, στη συνέντευξη  του κ. Πάγκαλου, οι ερωτήσεις υπήρξαν  καλές. Την ποιότητα  των απαντήσεων  τη φορτώνουμε στον συνεντευξιαζόμενο, ωστόσο, δεν έπαιζε στο γήπεδό του. (Άλλο κα Κανέλη και άλλο οποιο(α)σδήποτε στο «γυαλί». Με τα «Λιάνα μου», την ανοχή και τις πλακίτσες, της στρώνουν το χαλί, της φτιάχνουν ατμόσφαιρα. Η κυρία αφηνιάζει, ο τηλεθεατής αηδιάζει και το σινάφι θριαμβεύει).

ΕΙΝΑΙ δημοσιογράφος ο  έντιμος, τολμηρός και  ρηξικέλευθος κ. Μπαξεβάνης, δουλεύει σε κρατικό  μέσο και μας έχει καταπλήξει με την  ερευνητική του διάθεση, αποτυπωμένη στις αποκαλυπτικές εκπομπές του. Ήρθε η ώρα  του να μιλήσει  και «μίλησε». Για τους «εκατομμυριούχους του Κοινοβουλίου μας» και για το (ανύπαρκτο) «πόθεν έσχες» τους. Να τους ψάξεις έναν-έναν; Άδικος κόπος. Δες πόσο ράθυμα αντιμετωπίζουν το θέμα των αποκαλύψεων της…Ελβετίας και βγάλε συμπέρασμα. Κρύβουν τη λίστα, γιατί είναι και (πολλοί) οι ΙΔΙΟΙ μέσα!
ΝΑ  ξαναπάμε στον κ. Μπαξεβάνη  και τη φράση του  που προκάλεσε  σεισμό (γιατί;) που  τον ένιωσε και  ο κ. Βενιζέλος. Η (τηλε)αντίδρασή  του μας στέρησε  την ταυτόχρονη φυσική παρουσία των δυο  «βαρέων βαρών» πολιτικών μας ανδρών, ωστόσο, ήταν «ανησυχητική» και αγχώδης για τον Υπουργό μας επί των Οικονομικών και ελαφρώς «εκδικητική». Δικαιολόγησε τις καταθέσει του στις τράπεζες, εξήγησε πως είναι συνδιαχειριστής μετρητών-προϊόντος επιχειρησιακής δραστηριότητας (δεκαετιών) της συζύγου του, αγνόησε το «ούς ο Θεός συνέζευξε» και…καταδίκασε «εις σάρκαν μίαν» δεν τους χωρίζουν οι κοινοί λογαριασμοί. Κι ύστερα; Ακολούθησε σφοδρή επίθεση του κ. Υπουργού περί το «πόθεν έσχες» των δημοσιογράφων. Ατύχησε, βέβαια, γιατί συνομιλούσε με έναν…Μπαξεβάνη και όχι με μεγιστάνα (εκ) της δημοσιογραφίας. Θα μπορούσε, για παράδειγμα να «ελέγξει» τον τ. Υπουργό και…ξεχασμένο κ Ρουσόπουλο για τις τρεις βίλες του (απ’ τη δημοσιογραφία), αλλά δεσμεύεται απ’ τον νόμο περί ευθύνης κ.λπ. δικής του(;) εμπνεύσεως.
ΔΕΝ τα απέκτησε «εν υπηρεσία»  του ως πολιτικού  ο κ. Βενιζέλος  και είναι αλήθεια. Δεν…ευθύνεται για (νομίμως) κεκτημένα από  άλλες πηγές και  δεν μας πέφτει λόγος. Απλά, θα προτιμούσαμε τον υπουργό και  δη εκείνον των  Οικονομικών να είναι  σε θέση να νιώσει την αγωνία του απλού πολίτη χωρίς μετρητά και καταθέσεις.