6.10.11

Αρχίζουν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα

Η κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο για πρόσκληση ενδιαφέροντος για τρία θαλάσσια οικόπεδα στον Πατραϊκό, στο Κατάκολο και στην Ήπειρο.

Αυτό οδηγεί στην προετοιμασία των ενδιαφερομένων έτσι ώστε στις αρχές του 2012 να ξεκινήσει η έρευνα στις συγκεκριμένες περιοχές.

Η εκτιμώμενη συνολική δυνατότητα των τριών περιοχών είναι περίπου 250 με 300 εκατομμύρια βαρέλια, σε βάθος 15ετίας-20ετίας.


Για το Κατάκολο υπολογίζονται στα 3 εκατομμύρια βαρέλια, την περιοχή δυτικά των Ιωαννίνων 50 έως 80 εκατομμύρια βαρέλια και στον Πατραϊκό 200 εκατομμύρια βαρέλια.

Το newsbomb.gr και ο Κώστας Χαρδαβέλλας είχαν αποκαλύψει εδώ και πολύ καιρό ότι οι έρευνες για τον ορυκτό πλούτο της χώρας δεν θα αργούσαν να ξεκινήσουν.

Μάλιστα μόλις δύο μήνες πριν ο Κ. Χαρδαβέλλας είχε γράψει πως ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο ταξίδι που πραγματοποίησε στην Αμερική είχε συναντήσεις με το λόμπυ μεγάλων εταιρειών αναζήτησης και εξόρυξης ορυκτού πλούτου.

Οι δύο νορβηγικές εταιρίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για έρευνες στην Ελλάδα είναι Petroleum Geo Services (PGS) TGS Nopel Geophisical Company.

Η πρώτη έχει ήδη κάνει έρευνες στην Κύπρο και είχε δηλώσει προ διετίας το ενδιαφέρον της για έρευνες στην Ελλάδα, αλλά τότε είχε συναντήσει τις κλειστεί πόρτες της ελληνικής κυβέρνησης.
newsbomb