23.10.11

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στην Τουρκία κοντά στην πόλη Βαν στα σύνορα με το Ιράν.
Το τουρκικό Ινστιτούτο Καντιλί εκτιμά ότι περίπου 500 με 1.000 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην επαρχία Βαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.
Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού από τον ισχυρό σεισμό υπάρχουν νεκροίΤα κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως έχουν καταρρεύσει 25 πολυκατοικίες και κτίρια, ενώ μιλούν για 50 τραυματίες.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 11:41 (GMT) σε απόσταση 35 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της πόλης Βαν στην Τουρκία και είχε εστιακό βάθος 94,5 χιλιόμετρα. Για σεισμό μεγέθους 6,6 ρίχτερ έκανε λόγο αρχικά το τουρκικό Ινστιτούτο Καντιλί, ωστόσο σε νέα διορθωτική ανακοίνωση μιλά για σεισμό μεγέθους 7,2 ρίχτερ.

Αδιευκρίνιστος μέχρις στιγμής είναι ο αριθμός των νεκρών ενώ τα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι υπάρχουν και δεκάδες εγκλωβισμένοι.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα "Hurriyet" πολλές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και τηλεπικοινωνίες.
Στην περιοχή μεταβαίνει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, μετά τον σεισμό ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί.
 
newsbomb