24.10.11

Αντ. Σαμαράς: Ο Παπανδρέου θα παίξει το τελευταίο του χαρτί με το «κούρεμα»

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του real.gr ο κ. Σαμαράς πιστεύει πως επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει καμία πρόθεση να πάει σε εκλογές με δική του τουλάχιστον πρωτοβουλία θα εξαντλήσει κάθε μέσο πίεσης, ώστε να φέρει στο τραπέζι των συζητήσεων τη ΝΔ με τον ίδιο, όμως, να παραμένει στο πολιτικό παιχνίδι για όσο διάστημα αντέξει.


Ο πρόεδρος της ΝΔ διάβασε με μεγάλη προσοχή τις «στοχευμένες» διαρροές που έγιναν στον κυριακάτικο Τύπο από συνεργάτες του Πρωθυπουργού περί μη προσφυγής στις κάλπες και πλέον εκτιμά ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει μία υφέρπουσα -προς το παρόν- μάχη διαδοχής με τους κορυφαίους, όμως, να κινούνται πολύ προσεκτικά για να μην κατηγορηθούν ότι υπονομεύουν τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Σαμαράς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να φέρει καμία νέα σύμβαση στη βουλή με το αίτημα της αυξημένης πλειοψηφίας, γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο θα θέτει μόνη της θέμα εκχώρησης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μπορεί να συνάντησε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αφού πλέον ουδείς από τους ομοϊδεάτες του μπήκε στον κόπο να θέσει θέμα συναίνεσης με την κυβερνητική πολιτική, ωστόσο, μιλώντας με τους συνεργάτες του αμέσως μετά τη συνάντηση με τους ηγέτες των κεντροδεξιών κομμάτων δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον βηματισμό που δείχνει να ακολουθεί πλέον η Ευρώπη μακριά από τις αρχές της αλληλεγγύης χωρίς νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για το ελληνικό «κούρεμα», ο κ. Σαμαράς εκφράζει φόβους για την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών και για το ενδεχόμενο η αναδιάρθρωση να χαρακτηριστεί ως «πιστωτικό γεγονός», κάτι που αναμένεται να έχει δραματικές συνέπειες για την πραγματική οικονομία και την προοπτική της Ελλάδας να βγει στις αγορές, όπως έχει ήδη τονίσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι θέσεις μας έχουν δικαιωθεί αλλά η Ελλάδα χρειάζεται μία ευκαιρία για συνολική επανεκκίνηση και όχι τιμωρία» σημείωνε ο κ. Σαμαράς στους συνομιλητές του στις Βρυξέλλες και πλέον, στρέφει την προσοχή του στο εσωτερικό μέτωπο, καθώς βλέπει ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης στα όσα συζητούν οι εταίροι μας, αλλά απλά περιμένει την απόφαση της Τετάρτης για να γίνει η απαραίτητη επικοινωνιακή διαχείριση από το Μαξίμου.

Τόσο ο ίδιος όσο και στενοί του συνεργάτες εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός παίζει ως τελευταίο του χαρτί το «κούρεμα» και πολλά θα εξαρτηθούν όχι μόνο από το ύψος του, αλλά και από τα ψιλά γράμματα της συμφωνίας. Στη Λ. Συγγρού πιστεύουν ότι τόσο το Μαξίμου όσο και το οικονομικό επιτελείο θα επιχειρήσουν να κάνουν επικοινωνιακή διαχείριση των εξελίξεων και να παρουσιάσουν την αναδιάρθρωση ως ελάφρυνση του χρέους που πληρώνουν οι ιδιώτες.

"Σε αυτήν την περίπτωση θα επαναληφθεί το σκηνικό του Ιουλίου. Η κυβέρνηση θα πανηγυρίζει. Εμείς θα προειδοποιούμε και σε δυο μήνες θα έρθει η δικαίωση" σημείωνε στο real.gr κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
real.gr