25.10.11

Ο Τ/Κ τύπος επικρίνει την εκδίωξη των Κούρδων από τα κατεχόμενα


Τα τουρκοκυπριακά φύλλα αναφέρονται σε έρευνες που διενήργησε η λεγόμενη αστυνομία σε οχήματα φοιτητών – μελών της ομάδας Γκρίζων Λύκων του «πανεπιστημίου» Εγγύς Ανατολής και όπως γράφουν βρέθηκε μεγάλος αριθμός μαχαιριών, μπαλτάδων, αιχμηρών αντικειμένων, ψαλιδιών, ροπάλων και άλλων αντικειμένων.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της «Κίπρις», «Λες και πήγαιναν για πόλεμο» οι φοιτητές.
Χθες οι Γκρίζοι Λύκοι επρόκειτο να πραγματοποιήσουν νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας στο «πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολής» πλην όμως αυτή δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των αυστηρών μέτρων που πήρε η λεγόμενη αστυνομία.

Συγκεντρώθηκαν έξω από την τουρκική «πρεσβεία» με αίτημα να συναντηθούν με τον «πρέσβη", αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Μπροστά στην ψευδοβουλή, ο επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων Μπουράι Μπουσκουβουτσού δήλωσε ότι με τα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, οι Κούρδοι επιχειρούν να διαμηνύσουν ότι η τρομοκρατία του ΡΚΚ στην Τουρκία μπορεί να εξαπλωθεί και στα κατεχόμενα.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου, σε ανακοίνωσή του, καταδικάζει την εκδίωξη από τα κατεχόμενα Κούρδων φοιτητών και εισηγείται το κλείσιμο των εστιών όπου στεγάζονται οι Γκρίζοι Λύκοι.
Χθες ο λεγόμενος υπουργός παιδείας Κεμάλ Ντουρούστ συναντήθηκε με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων των κατεχομένων και εξέτασαν την κατάσταση στην ανώτατη εκπαίδευση μετά τα επεισόδια της περασμένης βδομάδας μεταξύ Τούρκων και Κούρδων φοιτητών που σπουδάζουν στα κατεχόμενα.

Τα επεισόδια μεταξύ φοιτητών έθιξε και αριθμός «βουλευτών» κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ψευδοβουλής. Ο λεγόμενος βουλευτής του ΡΤΚ Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ και ο αρχηγός του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Μεχμέτ Τσακιτζί, επέκριναν την εκδίωξη Κούρδων φοιτητών. Ο κ. Σόγιερ δήλωσε ότι «τους έδεσαν τα μάτια και τους απέλασαν απλά και μόνο επειδή ήταν Κούρδοι».
Η πρόεδρος του τ/κ Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Εμινέ Τσολάκ και αριθμός δικηγόρων δήλωσαν ότι «η απέλαση ήταν αυθαίρετη ενέργεια».