25.10.11

«Μην κάνετε μάθημα τα Σάββατα» λέει η ΟΛΜΕ στους καθηγητές


«Μην κάνετε μάθημα τα Σάββατα» λέει η ΟΛΜΕ στους καθηγητές
Θεωρεί «μη σύννοµες» τις πιέσεις του υπουργείου Παιδείας
Σε «ανταρσία» καλεί τα μέλη της η Ομοσπονδία των καθηγητών δημόσιων σχολείων (ΟΛΜΕ). Η ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές να μην εργαστούν τα Σάββατα για την κάλυψη των ωρών που χάθηκαν από τις καταλήψεις όπως έχει προτείνει το υπουργείο Παιδείας, ενώ ζητεί να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Οπως αναφέρουν σχετικά μέλη της Ομοσπονδίας ασκούνται πιέσεις σε καθηγητές από εκπροσώπους των αρμόδιων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης προκειμένου να εργαστούν τα Σάββατα για την αναπλήρωση της ύλης που δεν διδάχθηκε λόγω των κινητοποιήσεων. Βέβαια, να σημειωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας έστειλε την εγκύκλιο για αναπλήρωση των ωρών μέσα στο πρώτο τετράμηνο, ώστε να μην τεθεί θέμα παράτασης του διδακτικού έτους.

Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ κρίνει με ανακοίνωση της ότι «οι πιέσεις αυτές ελέγχονται ως µη σύννοµες, επειδή το Σάββατο οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν συµβατική υποχρέωση να εργάζονται. Τονίζουμε, επίσης, ότι ως συνδικάτο και ως εργαζόµενοι στο σύνολό µας δεν πρόκειται να αποδεχτούµε οποιασδήποτε µορφής αµφισβήτηση του κεκτηµένου του πενθήµερου» αναφέρει η Ομοσπονδία των καθηγητών δημόσιων σχολείων

Παράλληλα όμως, για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, η γενική συνέλευση προέδρων των τοπικών οργανώσεων καθηγητών της ΟΛΜΕ αποφάσισε να καλέσει όλους τους εκπαιδευτικούς να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια. Επιπρόσθετα, θα συνταχθεί κείμενο με τις θέσεις των καθηγητών ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης το οποίο και θα διαβαστεί στις σχολικές εκδηλώσεις την παραμονή της επετείου.
tovima