15.10.11

Αποτροπή περίπτωσης πρόθεσης αυτοκτονίας από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απετράπη, σε περιοχή της Αττικής χθες νωρίς τα ξημερώματα, άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας .
Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από ημεδαπό άτομο ότι 42χρονος ημεδαπός φίλος του, απέστειλε γραπτό μήνυμα (sms) στην πρώην σύζυγο του, εκδηλώνοντας την πρόθεση να αυτοκτονήσει.


Από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την αρμόδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ο 42χρονος εντοπίσθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Μπουρναζίου Δυτικής Αττικής, υστέρα από ψηφιακή σάρωση και ανάλυση των συντεταγμένων εκπομπής του κινητού του.

Από τις επιτόπιες έρευνες και αναζητήσεις των αστυνομικών εντοπίσθηκε από την Άμεση Δράση εντός του αυτοκινήτου του, σε ημιλυπόθυμη κατάσταση, με δεμένη την ζώνη του αυτοκινήτου στο λαιμό του. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά και η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

Σημειώνεται ότι η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το 2006, έχει αποτρέψει (301) περιπτώσεις αυτοκτονίας.

www.kathimerini.gr