12.10.11

Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΗΤΕΑ



Β. Κόκκινος
Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162), όποιος εξαπα­τάει εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το ε­κλογικό του φρόνημα, τιμωρεί­ται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή. Ο πρω­θυπουργός μας υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σε­πτεμβρίου του 2009, ότι υπάρ­χουν χρήματα και θα δώσει αυ­ξήσεις σε μισθούς και συντά­ξεις, ανώτερες του πληθωρι­σμού.

Ομως αμέσως μετά τις εκλο­γές μείωσε μισθούς και συ­ντάξεις, έπραξε δηλαδή το αντί­θετο εκείνου που είχε υποσχε­θεί. Ο αντιπρόεδρος του, για να δικαιολογήσει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, είπε ότι ό­λα τα κόμματα δεν τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Αλλο είναι να προσπαθήσει ένα κόμμα να εκτελεσει το προεκλο­γικό του πρόγραμμα και να μην επιτύχει, και άλλο να μην επιχει­ρήσει καν την εφαρμογή τουκαι από την πρώτη στιγμή να εφαρ­μόσει πολιτική αντίθετη του προγράμματος του.

Μετά τις εκλογές, προς δι­καιολόγηση της καταφα­νούς εξαπατήσεως των Ελλή­νων, ο πρωθυπουργόςμας ισχυ­ρίσθηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κα­τάσταση της χώρας. Ψεύδεται. ΄Ενας πολιτικός που ήταν υπουρ­γός ολων των κυβερνήσεων του πατρός του, εμπνευστού της υπερχρεώσεως της χώρας, όπως και των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη, είναι αδύνατον να αγνοεί την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Περαιτέρω, αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε βιβλίο του πρώην υπουργού των Οικονομι­κών της Γερμανίας, κ. Steinmayer, ότι τον είχε ενημε­ρώσει απολύτως για τα οικονο­μικά της Ελλάδος και ο κ. Πα­πανδρέου τού απήντησε ότι θα σκεφθεί αν θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Εξάλλου, ο κ. Αλμούνια εδήλωσε ότι, πολύ προ των εκλογών, είχε ενημε­ρώσει τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων της Ελλά­δος για την οικονομική της θέ­ση. Το αυτό εδήλωσε και ο κ. Προβόπουλος, των μηνιαίων εκ­θέσεων του οποίου ηδύνατο να λαμβάνει, και ελάμβανε, γνώση ο κ. Παπανδρέου.

Πέραν τούτων, ο τελευταί­ος, σε συνέντευξή του προς τον κ. Κούλογλου, προ των εκλογών, είχε πει ότι όποια χώ­ρα κατέφυγε στο ΔΝΤ κατα­στράφηκε και ο λαός της εξα­θλιώθηκε. Ομως, από πρόσφατη συνέντευξη του πρώην επικε­φαλής του ΔΝΤ, κ. Στρος-Καν, έ­γινε παγκοσμίως γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου, προ των εκλογών, συζητούσε μαζί του υπογείως, για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Πα­πανδρέου δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση έως σήμερα α­ναφορικά με τον λόγο για τον ο­ποίο παρέλειψε να δανεισθεί, α­μέσως μετά την εκλογή του, όσα ποσά χρειαζόταν η χώρα, με χα­μηλά επιτόκια, όπως όφειλε να πράξει. Αντί τούτου, εδήλωνε σε διεθνή ακροατήρια, ότι ο ελλη­νικός λαός είναι διεφθαρμένος και η οικονομία του πνέει τα λοί­σθια, έχουσα την πορεία του «Τιτανικού». Μετά τις δηλώσεις του αυτές, για τις οποίες επίσης δεν έχει δώσει καμία εξήγηση, άρχισε η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος και έ­φθασαν τα spreads από 250 μονάδες σε 3.200!

Επίσης, δεν εξή­γησε έως τώρα, γιατί δεν δέχθηκε το δάνειο 20 δισ. ευρώ, που του προσφέρ­θηκαν επιπλέον των 7 δισ. που έλαβε η χώρα, με χαμηλό ε­πιτόκιο. Από όλα αυ­τά προκύπτει κραυ­γαλέα η προσωπική ποινική ευθύνη του κ. πρωθυπουργού, θα έπρεπε, επομέ­νως, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τριάντα (30) βουλευ­τές της αντιπολιτεύσεως, αντί να φλυαρούν ασκόπως προς παραμυθίαν του πενομένου ελλη­νικού λαού, να ζητήσουν με έγγραφό τους την άσκηση της νο­μίμου ποινικής διωξεως κατα του υπαίτιου, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Συγχρόνως όμως, έχει κατα­στεί πασιφανές ότι η κυ­βέρνηση, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθετήσασα τις υποσχέσεις της προς τον λαό, απεστέρησε εαυ- την του θεμελίου του δημοκρα­τικού πολιτεύματος, κατ' άρ­θρον 1 παρ. 2 του Συντάγματος, ήτοι της λαϊκής κυριαρχίας. Ως εκ τούτου, οι αποφασεις της και οι νόμοι της, ιδιαιτέρως δε αυτοί περί υπερφορολογήσεως των Ελλήνων και περί εκτάκτου ει­σφοράς και τέλους ακινήτων, εί­ναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα.

Τόσο για τον ως άνω λόγο, ό­σο και διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Συντάγματος 78 παρ. 2, περί απαγορεύσεως της ανα­δρομικής φορολογίας, 5 παρ. 10 που καθιερώνει την αρχή της συμμετοχής των πολιτών στα δημόσια βάρη αναλόγως των οι­κονομικών δυνάμεών των, δη­λαδή των εισοδημάτων των, 4 παρ. 2, που επιβάλλει την αρχή της ίσης μεταχειρίσεως των πο­λιτών και 36 παρ. 1 περί παροχής εννόμου προστασίας.

Ενας πολίτης με ένα διαμέρι­σμα 150 τετραγωνικών και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει το ίδιο τέλος ακινή­του με εκείνον που είναι ιδιο­κτήτης ομοίου ακριβώς διαμερί­σματος, στην αυτή θέση, και έ­χει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευ­ρώ. Ανατίθεται η είσπραξη του τέλους τούτου στη ΔΕΗ, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επι­κρατείας έχει αποφανθεί, στην περίπτωση των παρκομέτρων του Δήμου, ότι δεν δύναται να ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία εισπρακτική εξουσία του Δημο­σίου.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση
των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώ­σεως της περιουσίας των παι­διών και εγγονών μας διά της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντα­σίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στη Διοικητική Δι­καιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει τη μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου.

Στον αδυνατού­ντα να καταβάλει το τέλος ακινή­του δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παρο­χής του ρεύματος, με συνέπεια να κο­πεί τούτο σε μια πτωχή οικογένεια της Χίου με εξι (6) παιδιά, την ώρα που όλοι οι κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Ελληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητος. Αλλά η σημερινή κυβέρνη­ση δεν ενδιαφέρεται για το μέλ­λον της Ελλάδος. Γι' αυτό και δι­ευκολύνει και συνιστά τη μετά­βαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έ­τσι στην Ελλάδα οι γέροντες συ­νταξιούχοι με τη γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρα­τίας, αντί να συνιστά επιεί­κεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ' και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νό­μους της κυβερνήσεως, η οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
Ναι μεν έχει κακώς καταργη­θεί το προνόμιο του ανωτά­του άρχοντος να προκηρύσσει εκλογες σε περίπτωση δυσαρ­μονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος, παραμένει όμως το ανω προνόμιο της ανα­πομπής στη Βουλή αντισυνταγ­ματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα ε­φαρμοσθούν οι άνω διατάξεις;

Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνο­νται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν κα­ταλλήλους χώρους για να συνα­ντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουρ­γία των χειρουργείων του Αντι­καρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν α­ποτολμά να ζητήσει την επέμβα­ση της Εισαγγελίας. Και ο υπουρ­γός των Οικονομικών καλεί τους Ελληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.

Ωστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκο­γλύφοι δανειστες μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέ­σα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;

   ΒΑΣ. ΑΘ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Επιτ. Προέδρος του Αρείου Πάγου
   Πηγή: Εφημερίδα Αξία