19.10.11

Πρώτο θέμα στον διεθνή Τύπο η ογκώδης διαμαρτυρία

Πρώτο θέμα σε πολλά διεθνή ΜΜΕ είναι οι σημερινές κινητοποιήσεις στη χώρα μας, τις οποίες χαρακτηρίζουν ως τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων.
Πρώτο θέμα στον διεθνή Τύπο η ογκώδης διαμαρτυρία
Συγκεκριμένα, το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του BBC τιτλοφορείται: "Αρχίζει η γενική απεργία εναντίον των περικοπών στις δαπάνες" και στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι "γενική απεργία πραγματοποιείται στην Ελλάδα, προσγειώνοντας πτήσεις, διακόπτοντας τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και κλείνοντας γραφεία και καταστήματα", κάνοντας λόγο για δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

"Τα συνδικάτα θα σας πουν ότι είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και περίπου 18 μήνες, όταν η Ελλάδα αναγκάστηκε να λάβει το πρώτο πακέτο διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ", επισημαίνει απεσταλμένος του δικτύου στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται εν μέσω ισχυρότατων πιέσεων και από το εξωτερικό καθώς "η απειλή της εξάπλωσης δεν είναι πλέον απειλή-είναι εδώ".
Πρώτο θέμα είναι οι κινητοποιήσεις και στο CNN, που σε ρεπορτάζ αναλύει τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης. "Καθώς η ύφεση και η ανεργία ταράσσουν συθέμελα την Ελλάδα, το ποσοστό αυτοκτονιών έχει αυξηθεί κατά 40% και οι κοινωνικοί λειτουργοί βλέπουν άνοδο των "νέο-άστεγων" ανθρώπων της μεσαίας τάξης που έχουν χάσει τη δουλειά τους καθώς η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται", επισημαίνει.
Στο κεντρικό θέμα της ιστοσελίδας τους οι Financial Times επισημαίνουν ότι "δεκάδες χιλιάδες απεργοί πραγματοποίησαν πορεία στο κοινοβούλιο την Τετάρτη για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις που αναμένεται να εγκριθούν από τους βουλευτές εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ".
Οι New York Times σε ρεπορτάζ με τίτλο: "Έλληνες εργαζόμενοι αρχίζουν διήμερη απεργία εναντίον της λιτότητας", αναφέρουν ότι "δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι απείχαν από τις δουλειές τους την Τετάρτη κατά την έναρξη διήμερης γενικής απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο γύρο μέτρων λιτότητας που πρέπει να περάσει από το κοινοβούλιο η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει ζωτικής σημασίας βοήθεια και να αποτρέψει μία χρεοκοπία που θα συγκλόνιζε την ευρωζώνη".
Τέλος, στη Wall Street Journal αναφέρετια ότι "δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι, φοιτητές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πρωτεύουσας σε μία μαζική διαδήλωση εναντίον των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης που αναμένεται να ψηφιστούν στο κοινοβούλιο της Πέμπτη. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών καθώς πλήθος διαδηλωτών έκλεισαν τις τρεις βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης", προσθέτει το δημοσίευμα.
ethnos.gr