25.10.11

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α


Ε, όχι και στον…στρατό!


Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΝΤΙΜΟΣ έλληνας ο τ. υπουργός και αντιπρόεδρος της βουλής κ. Σούρλας  έκανε την έρευνά του, συγκέντρωσε  στοιχεία και έπραξε τα δέοντα. Απ’ τον  κ. Καραμανλή στον Μεϊμαράκη, από ‘κει στον εισαγγελέα κι ύστερα…τοίχος. Νοθευμένα καύσιμα στο στρατό! Για οχήματα που θα «μείνουν», σε δεξαμενές που γέμισαν τσέπες, με το μακρύ χέρι κλεφτών να «πιάνει» και τους στρατώνες(;!), στην Ελλάδα της ρεμούλας.

ΑΡΠΑΞΕ  τον μίτο ο κ. Τριανταφυλόπουλος  και δεν τον  κρατάς. Δεν είναι  των εύκολων, «βατών» και ανώδυνων ο Μάκης-το ξέρουν και το(ν) ξέρουμε. Άρχισε να βγαίνει στο φως το ανοσιούργημα κι ένας-ένας οι δράστες θα «χτυπιούνται», πριν τους τραβήξει (λαδωμένους) από χρήμα και κατάμαυρους απ’ το «θειωμένο» της λαθρεμπορίας. Και, βέβαια, με τη δημοσιοποίηση χάνεται το στοιχείο του αιφνιδιασμού, αλλά κάλλιο και δημόσια, παρά πνιγμένα στη σιωπή. Πολύ το χρήμα κι αν μιλάς ίσως «μιλήσουν» και τα εξάσφαιρα. Στην Ελλάδα, όπου η καταγγελία ισοδυναμεί με κάρφωμα και πληρώνει, ενίοτε, ο καταγγέλλων αντί του δράστη.
ΔΕΝ άφησαν γωνιά αμόλυντη και χώρο παρθένο  από κλεψιά και  λοβιτούρα. Κι αν άργησε να ξεσπάσει το «σπυρί», ήταν γιατί οι κλέφτες  «ξέρουν να κρύβουν» και οι έντιμοι  να πληρώνουν. Χωρίς  κανένας απ’ τους αδίσταχτους να νιώθει φόβο, γιατί έτσι γούσταρε η…εξουσία. Αυτή άνοιγε πόρτες κρατώντας τα κλειδιά κι άλλοτε έκανε την κορόιδα, γραδάροντας το λεγόμενο πολιτικό κόστος και με το μάτι άγριο στο καλάθι της ψαριάς των ψήφων. Αν άκουγε μια κροτίδα, έσπευδε για…τρομοκράτες. Με τον πολίτη πνιγμένο στην ανασφάλεια και τους «φρουρούς» κρατημένους για τη φύλαξη των εκλεκτών της.
ΟΙ  μέρες είναι άγριες και η απάθειά  τους τις κάνει  αγριότερες. Αν δεν  δούμε «κρεμασμένους» (και) γι αυτό το σκάνδαλο της λαθρεμπορίας και νόθευσης καυσίμων στο στρατό(!) που  μας κοστίζει, ετήσια, όσο και οι κουτσουρεμένοι μισθοί και συντάξεις, μη ξαναπλώσουν χέρι για χειραψία οι πολιτικοί μας-θα τους το κόψουμε. Αν δεν ξεδιαλύνουν την υπόθεση αρπάζοντας απ’ τα μαλλιά την ευκαιρία και τους ενόχους, μη βγουν στο δρόμο, στην πιάτσα και στα καφενεία.
ΣΤΟ πιάτο της ζυγαριάς η ευαισθησία τους. Στο άλλο η χοντροκοπιά  τους. Περιμένουμε. Πριν είναι αργά για  τους κοκορομάχους της  ψηφοθηρίας, στην Ελλάδα της ατιμωρησίας.