10.10.11

Η Ρωσία έτοιμη να βοηθήσει την ευρωζώνη


Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν σοβαρή κρίση χρέους, εάν συμφωνήσουν σε ένα σαφές σχέδιο εξόδου από την κρίση, δήλωσε σήμερα ο οικονομικός σύμβουλος του Κρεμλίνου Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.

"Αναμένουμε να δούμε πότε οι ευρωπαϊκές χώρες θα ανακοινώσουν μία σαφή και συγκεκριμένη στρατηγική εξόδου από την κρίση.
Εάν στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής η βοήθεια της Ρωσίας και άλλων χωρών της (ομάδας) BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) είναι αναγκαία, είμαστε έτοιμοι να την χορηγήσουμε", πρόσθεσε, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Αλλά, "προς το παρόν καμία στρατηγική δεν έχει ανακοινωθεί", είπε ο Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, προσθέτοντας ότι εκ των πραγμάτων το να γίνεται λόγος για υποστήριξη της Ρωσίας είναι "πρόωρο".

Ο οικονομικός σύμβουλος του Κρεμλίνου ανακοίνωσε επίσης ότι ο Αλεξέι Κουντρίν, πρώην υπουργός Οικονομικών ο οποίος παρέμεινε εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκαν σήμερα στη Μόσχα με την υπουργό Οικονομικών της Ισπανίας Ελένα Σαλγάδο. Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα αγοράς από τη Μόσχα ισπανικών ομολόγων, ο Αρκάντι Ντβόρκοβιτς απάντησε: "Αυτό το θέμα συζητήθηκε".
express/Πηγή: ΑΠΕ