4.10.11

Κατάθεση στεφάνου ΥΠΑΜ σε Τύμβο Μακεδονίτισσας και στρατόπεδο ΕΛΔΥΚ

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Η επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας είναι οφειλόμενη έκφραση τιμής, αναγνώρισης και σεβασμού για όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης.Ο Υπουργός Αμυνας επισκέφθηκε την Τρίτη το πρωί τον Τύμβο Μακεδονίτισσας και το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ και κατέθεσε στεφάνι.




Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ηλιάδης απαντώντας σε ερώτηση για το λόγο της επίσκεψης του, είπε: ''Η επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας είναι οφειλόμενη έκφραση τιμής, αναγνώρισης και σεβασμού για όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας''.

''Εκεί αναπαύονται και οι εξ’ Ελλάδος αδελφοί και εκφράζω ξανά την ιδιαίτερη εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας για τους ακατάλυτους δεσμούς αίματος που συνδέουν την Ελλάδα και την Κύπρο γιατί η Ελλάδα παραμένει πάντα ο μόνιμος και ο ανιδιοτελής υπερασπιστής της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας'', πρόσθεσε.

Ο κ. Ηλιάδης είπε ότι η επίσκεψη στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, εκφράζει και επαναβεβαιώνει τους δεσμούς της Ελλάδας και της Κύπρου, ''καθώς και την ευγνωμοσύνη μας για ό,τι η Ελλάδα προσφέρει για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας, να ζήσουμε με ελευθερία και αξιοπρέπεια ολόκληρος ο κυπριακός λαός στην πατρίδα μας''.

www.kathimerini.com.cy