28.10.11

Ο ΥΕΘΑ...εκνευρίστηκε και ετοιμάζεται για κρίσεις Αρχηγών!Παρασκήνιο-Σχόλιο της EFENPRESS

Αποφασισμένος να κάνει κρίσεις και να προχωρήσει άμεσα στη νέα δομή δυνάμεων φέρεται ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης! Άπαντες βέβαια κρατούν …μικρό καλάθι,αφού δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους πληροφορίες ακούγονται στους υπουργικούς διαδρόμους.

Αυτή τη φορά δίδεται βάση στη φημολογία,λόγω του ασυγκράτητου εκνευρισμού ,που φαίνεται ότι προκάλεσαν στον ΥΕΘΑ οι άγριες αποδοκιμασίες έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Αν και αρχικά αντέδρασε με ήπιες δηλώσεις στις οποίες έλεγε το αυτονόητο,δηλαδή ότι η αγανάκτηση του κόσμου, είναι δικαικολογημένη,χθες επανήλθε με σκληρότατες αναφορές σε “παρακρατικούς και παραθρησκευτικούς” κύκλους.


Ο εκνευρισμός του κ.Μπεγλίτη ήταν εμφανής κι έξω από την Εκκλησία,όταν προσπάθησε να απαντήσει στους διαμαρτυρόμενους.

Όλο αυτό το εκρηκτικό κλίμα ,λέγεται ότι τον έχει οδηγήσει στην απόφαση,μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να προχωρήσει σε αλλαγές στην ηγεσία των ΕΔ,με βέβαιο πρώτο θύμα τον Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκο. Α/ΓΕΑ και Α/ΓΕΝ, θα τον ακολουθήσουν και το μόνο ερώτημα είναι αν θα αποστρατεύσει και τον σημερινό Α/ΓΓΕΕΘΑ Ι.Γιάγκο.

Θέλοντας να δώσει “νέα πνοή” στις ΕΔ και στη νέα δομή που έχει (;) στο μυαλό του, ο κ.Μπεγλίτης,φέρεται αποφασισμένος να βάλει βαθειά το μαχαίρι ,”αποκεφαλίζοντας” δεκάδες αξιωματικούς και να επιλέξει Αρχηγούς από τα “χαμηλά”.

Είναι λογικό επειδή ο ΥΕΘΑ …έχει νεύρα να προχωράμε σε κρίσεις; Στην Ελλάδα,τίποτα πια δεν πρέπει να μας προκαλέι έκπληξη.

Εισηγήσεις για κρίσεις Αρχηγών δέχεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα ο Μπεγλίτης,αλλά δεν το αποφάσιζε.
onalert
_______________________________________________________________________
Ίσως θα έπρεπε οι υπουργοί Εθνικής Αμύνης και Δημοσίας Τάξεως, να προέρχονται από εκλεκτά στελέχη ( Στρατηγούς ε.α. ) των Ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε να είναι σχετικοί με το αντικείμενο και όχι άσχετοι!
Έτσι και να συμπεριφερθούν ανάλογα θα ήξεραν και να αντιμετωπίσουν μια κρίση θα ήξεραν και θα απολάμβαναν της εκτιμήσεως και της αποδοχής των υφισταμένων τους.
 Δεν είναι δυνατόν ένα πρώην υπάλληλος που -καθ οιονδήποτε τρόπο εξελέγη ή επελέγη να εκλεγεί  βουλευτής,  άσχετος με το αντικείμενο να γίνει ξαφνικά, με επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος σχετικός και να ομιλεί περί παντός επιστητού να δίνει εντολές και λύσεις πάντα στα πλαίσια της ασχετοσύνης του, δημιουργώντας δυσανάλογα προβλήματα με αυτά που επιχειρεί να λύσει.
 Δεν είναι δυνατόν ο κάθε υπουργός που ...εκνευρίζεται-σύμφωνα με το ανωτέρω δημοσίευμα- ή που τρώει ξύλο από τη γυναίκα του να σπεύδει να εκτονωθεί με αποστρατείες στρατηγών και μάλιστα σε περιόδους κρίσεων ή επικειμένου πολέμου.
Δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε τον απίθανο που είχε τοποθετηθεί υπουργός Εθν. Αμύνης και δεν είχε υπηρετήσει  ούτε τη στρατιωτική του θητεία!


 Κάτι παρόμοιο πρέπει να γίνεται και σε άλλα κρίσιμα υπουργεία ώστε ο Υπουργός να είναι απόλυτος γνώστης του αντικειμένου που αναλαμβάνει και να μην βασίζεται στο "λέγειν" του για να επιλύσει σοβαρά προβλήματα.

 Μόνο έτσι θα μπορέσει η Χώρα να αποκτήσει τη δυνατότητα αντιμετωπίσεως των πολλαπλών προβλημάτων -εσωτερικών και εξωτερικών- που ανακύπτουν, με επιτυχία.


EFENPRESS