26.10.11

Φλερτάρει με (νέο) Συνταγματικό πραξικόπημα ο Γ.Παπανδρέου...

Image
Kύκλοι του Μαξίμου φαίνεται ότι επιθυμούν να παρασύρουν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε Συνταγματικό πραξικόπημα και προσπαθούν "να τα γυρίσουν" τώρα τα περί ανάγκης για 180 βουλευτές στην ψήφιση της δανειακής σύμβασης που εκχωρεί εθνική κυριαρχία στην χώρα και παίζουν με το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου. Θεωρώντας ότι οι ξένοι θα μπορέσουν να τους προστατέψουν. "Ισχύει ό,τι είχαμε πει και για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου" λένε τώρα.



Με τη φράση αυτή («κοφτά» διατυπωμένη) συνεργάτης του πρωθυπουργού σχολίασε, αργά χθες το βράδυ, τη δήλωση Βενιζέλου για το ενδεχόμενο να ζητηθεί ευρεία πλειοψηφία 180 βουλευτών στην έγκριση της συμφωνίας για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και τους όρους που θα το συνοδεύσουν.
Κατ'αρχήν ξεχνούν πως ότι και αν ψηφίσουν δεν θα ισχύσει από την στιγμή που είναι παράνομο. Και η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας (έστω ψευδεπίγραφα για την "Ευρωπϊκή ολόκλήρωση) είναι 100% παράνομη, όπως και να την φτιασιδώσουν.


Οι κύκλοι του Μαξίμου, μαζί με μια ομάδα υπουργών, θεωρούν ότι θα καταφέρουν να γαντζωθούν στην εξουσία όσο το δυνατόν περισσότερο και ότι το θέμα θα ξεχαστεί και δεν θα αναζητθούν ποινικές ευθύνες από τον Γ.Παπανδρέου, ενώ οι Γερμανοί θα κένουν την δουλειά τους όπως νομίζουν καλύτερα με την τοποθέτησης επιτρόπων παντού (βασικά οι επίτροποι είναι ήδη παντού, απλά δίνουν εντολές χωρίς να έχου πλήρη εκτελεστική εξουσία).


Βέβαια αυτό θα πρέπει να το περάσουν και από την Βουλή με 151. Πόσο εύκολο είναι αυτό;


Για το Μεσοπρόθεσμο, τον Ιούνιο, είχε αναζητηθεί επίσης η ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία για την έγκρισή του από την Βουλή, ωστόσο – και δεδομένου του «όχι» της ΝΔ – ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε τελικά την απλή πλειοψηφία των 151 ψήφων. Μα δεν έχει καμία σχέση του ένα με το άλλο. Δεν είχε τεθεί ρητά θέμα εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας όπως γίνεται τώρα.

Το «κλειδί», κατά τις εκτιμήσεις κυβερνητικών παραγόντων, βρίσκεται στις λέξεις «ει δυνατόν οι 180» και «όχι νομικά αναγκαίο»! Δηλαδή μόνοι αυτοί ερνημένουν το Σύνταγμα... ανάποδα. Ίσως γιατί βιάζονται να τους ... "κρεμάσουν ανάποδα". Ποιος ξέρει;


Πάντως και από την πλευρά της Ν.Δ. θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι σε περίπτωση που επιχειρήσουν κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για Συνταγματικό Πραξικόπημα, για έναν νόμο ο οποίος θα καταργηθεί με την έλευsη της Ν.Δ. στην εξουσία και με την σαφή προειδοποίηση ότι θα υπάρξουν ποινικές σνέπειες για όποιον επιχειρήσει συνταγματικό πραξικόπημα, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ περιλαμβανομένων.
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=26161&Itemid=139