5.10.11

ΑΚΕΛ: «Τα κόμματα θα φέρουν την ευθύνη αν οδηγηθούμε σε πολιτικό πραξικόπημα»- (σχόλιο της EFENPRESS)

Στην αντεπίθεση πέρασε εκ νέου σήμερα το ΑΚΕΛ. Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη ότι τα κόμματα της αντιπολίτευση θα αναλάβουν δράση μέσω του κοινοβουλίου αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παραιτηθεί, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, τόνισε ότι αν οδηγηθούμε σε πολιτικό πραξικόπημα, η αντιπολίτευση θα φέρει ακέραια την ευθύνη.

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης κατήγγειλε τον Νίκο Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ ότι επιχειρούν να συμπαρασύρουν τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις σε μια πολιτική και πολιτειακή κρίση.

 Την ίδια στιγμή, κάλεσε το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ να ξεκαθαρίσουν την θέση τους για το αν θα συνταχθούν μαζί του. «Στόχος όλων», πρόσθεσε ο κ. Λουκαϊδης, «είναι η εκλογή Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας».

Την ίδια στιγμή, ο Άντρος Κυπριανού απηύθυνε έκκληση στα πολιτικά κόμματα να αφήσουν την οικονομία έξω από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις γιατί, όπως είπε, η οικονομία δεν έχει την πολυτέλεια να μπει στη δίνη πολιτικών αντιπαραθέσεων

Περί πορίσματος ο λόγος…

Σε ότι αφορά το πόρισμα Πολυβίου, ο κ. Λουκαΐδης παρουσίασε μια ανακοίνωση των «αφυπνισμένων» πολιτών, ημερομηνίας 27/9, με την οποία καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση στήριξης του πορίσματος έξω από το Προεδρικό στις 3/10. «Άρα», πρόσθεσε ο κ. Λουκαΐδης, «γεννώνται αμείλικτα ερωτήματα για το πώς γνώριζαν από πριν το περιεχόμενο του πορίσματος. Πως είναι δυνατό μόνο ο κ. Πολυβίου να γνώριζε το περιεχόμενο του πορίσματος του, όταν οι αγανακτισμένοι οργάνωναν εκδήλωση στήριξης του μια βδομάδα πριν την δημοσιοποίηση του πορίσματος»;

Σχολιάζοντας το πόρισμα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως τα σχόλια που άκουσε από πολίτες είναι πως ο κ. Πολυβίου έδωσε την εντύπωση ότι έδινε εξετάσεις σε κάποιον για κάποιο λόγο
Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι το ύφος και οι δηλώσεις του κ. Πολυβίου θύμιζαν πολιτικό διάγγελμα.
sigmalive
_________________________________________________________
Πιστεύουμε ότι δεν είναι η ώρα  για πολιτικές κρίσεις, πολιτικά πραξικοπήματα και διχόνοια.
Ο εχθρός ευρίσκεται όχι ante muros αλλά inter muros  και η γνωστή Ελληνική φαγωμάρα ( όπως το 1922) δεν έχει θέση τώρα, αυτή την κρίσιμη στιγμή.
 Υπάρχει ανάγκη για απόλυτη ομόνοια και συνοχή.Για συσπείρωση και ετοιμότητα.Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού...
 EFENPRESS