27.10.11

ΕΛΛΗΝΟΑΥΣΤΡΑΛΟΣ: «Βλέπει» τις λίρες του Αλή Πασά


Το έδαφος είναι πολύ πετρώδες, χρειάζεται υπομονή, αλλά το χρυσάφι είναι εκεί και μας περιμένει, λέει ο Βαγγέλης Δήμας
"Το αργότερο σε μία εβδομάδα θα μπούμε στο δωμάτιο με το χρυσάφι", τονίζει ο Β. Δήμας και απαντά στους επικριτές του: "Λένε ότι είμαι τρελός και παραμυθάς, αλλά σύντομα θα δουν τον χρυσό και θα με πιστέψουν"

Το έδαφος είναι πολύ πετρώδες, χρειάζεται υπομονή, αλλά το χρυσάφι είναι εκεί και μας περιμένει, λέει ο Βαγγέλης Δήμας
Πιο σίγουρος, πιο αισιόδοξος και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, επανήλθε ο Βαγγέλης Δήμας υποστηρίζοντας ότι είναι ένα βήμα πριν από την τράπεζα του Αλή Πασά. Στη Βασιλική Τρικάλων, μόλις 25 μέτρα από το σημείο όπου πριν έναν χρόνο χτύπησε, αντί για τη φλέβα χρυσού, κανάλι γεμάτο νερό, ο Ελληνοαυστραλός επίδοξος χρυσοθήρας έβαλε τα συνεργεία να τρυπούν τη γη σε βάθος 32 μέτρων και εκεί κατέβασε εργάτες να σπάζουν τα πετρώματα για να μπουν στο θησαυροφυλάκιο με τους χιλιάδες τόνους χρυσού.

"Με λοιδορούν, με ειρωνεύονται, λένε ότι είμαι τρελός και παραμυθάς, ότι σκορπάω άσκοπα τα χρήματά μου, αλλά σύντομα που θα δουν τον χρυσό, θα με πιστέψουν", λέει στο "Εθνος" από το?λαγούμι όπου εποπτεύει τις έρευνες. "Το αργότερο σε μία εβδομάδα θα μπούμε στο δωμάτιο με το χρυσάφι", ισχυρίζεται και εξηγεί ότι αυτό που θα βρει θα είναι ολόχρυσα νομίσματα και ράβδοι χρυσού. Είναι μάλιστα τόσο πεπεισμένος ότι βρίσκεται μια ανάσα από τον θησαυρό, που παρακολουθεί ο ίδιος τις έρευνες -τις οποίες επιβλέπει το ελληνικό Δημόσιο με εκπροσώπους της ΔΟΥ, της αρχαιολογικής υπηρεσίας, της αστυνομίας, του δασαρχείου και της Κτηματικής Εταιρείας- με έκδηλη αγωνία.
Η... επιχείρηση
Σε απόσταση 25 μέτρων από το σημείο όπου έσκαψε πέρσι, αυτός και η ομάδα του -συνολικά 6 άτομα που πήραν τη σχετική άδεια- έχουν στήσει ένα κοντέινερ και σε απευθείας σύνδεση με τα έγκατα της γης παρακολουθούν την προσπάθεια των χειριστών των κομπρεσέρ στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που φέρνουν την εικόνα στο έδαφος.
"Λείπουν λίγα μέτρα ακόμη. Το έδαφος είναι πολύ πετρώδες, χρειάζεται υπομονή, αλλά το χρυσάφι είναι εκεί και μας περιμένει", λέει.
Τα συνεργεία τρυπούν τη γη σε βάθος 32 μέτρων για να μπουν στο θησαυροφυλάκιο του Αλη Πασά
Τα συνεργεία τρυπούν τη γη σε βάθος 32 μέτρων για να μπουν στο θησαυροφυλάκιο του Αλη Πασά
Μαζί του περιμένουν οι συγγενείς και οι φίλοι του, στους οποίους έχει υποσχεθεί δώρα. "Ενα τμήμα θα κρατήσω για μένα, το υπόλοιπο θα το χαρίσω. Θέλω να βοηθήσω όσους πραγματικά έχουν ανάγκη", αναφέρει. Αλλωστε σύμφωνα με την άδεια που πήρε, το 50% αυτού που θα βρει είναι του Δημοσίου και το άλλο 50% δικό τους, ωστόσο από αυτό το ποσοστό το 11% πηγαίνει στον δήμο Βασιλικής. Παρών στις έρευνες και ο δήμαρχος Βάιος Ζιάκας, ο οποίος ευελπιστεί να βγουν αληθινά τα όσα λένε οι επίδοξοι χρυσοθήρες.
Γύρισε στην πατρίδα για τον θησαυρό
Υπόσχεται να μοιράσει τον χρυσό
Ο σύγχρονος "Ιντιάνα Τζόους" κατάγεται από την Κάρυστο της Νότιας Εύβοιας. Εζησε για πολλά χρόνια στην Αυστραλία, όπου εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και παλιννόστησε πριν από μία δεκαετία γιατί ήθελε να βρει τον θησαυρό. "Επειτα από μελέτη χρόνων, ανακάλυψα ότι εκεί κάτι υπάρχει. Στην πορεία καταστάλαξα ότι υπάρχει πολύ χρυσάφι. Και αφού το βρω, θα το μοιράσω για να χαρεί πολύς κόσμος", μας λέει πριν στηθεί μπροστά στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή για να παρακολουθήσει τις έρευνες στη στοά. Εν τω μεταξύ, απαντά με ένα πονηρό χαμόγελο σε όσους υποστηρίζουν ότι ο θησαυρός θα σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία... "Πάνω απ' όλα η Ελλάδα", σχολιάζει.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
enet