30.10.11

Γελάνε οι Ελβετοί με τον Ε.Βενιζέλο και τις ... φορολογήσεις των καταθέσεων

Image
Καμία περίπτωση δεν υπάρχει, ούτε να δοθούν στοιχεία λογαριασμών Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, ούτε να φορολογηθούν βέβαια αυτές οι καταθέσεις, ούτε να υπάρξει κάποια διερεύνησή τους από ελληνικής πλευράς. Γελάνε οι Ελβετοί με όσα ανακοίνωσε ο Ε.Βενιζέλος σήμερα περί δήθεν άρσης του τραπεζικού απορρήτου για τους Έλληνες καταθέτες της Ελβετίας.
Στέλεχος μεγάλης ελβετικής τράπεζας με τον οποίο επικοινώνησε το defencenet.gr τόνισε σχετικά


"Αυτά (σ.σ.: ή παροχή στοιχείων για καταθέτες) γίνονται μόνο κατά περίπτωση και μόνο αν προσκομιστούν αποδείξεις ότι έχουν τελεστεί εγκληματικές πράξεις ή πρόκειται να τελεστούν εγκληματικές πράξεις. Μόνο τότε οι ελβετικές τράπεζες δίνουν στοιχεία για τους ιδιώτες καταθέτες τους.

Σε ότι αφορά την φορολογηση των καταθέσεων δεν ξέρουμε τι θέλει να πει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Με την Βρετανία και την Γερμανία υπέγράφησαν συμφωνίες για τις μελλοντικές επενδύσεις που μπορούν να γίνουν μέσω αυτών των καταθέσεων. Πρώτη φορά ακούμε ότι κάποιος θέλει να φορολογήσει τους αλλοδαπούς καταθέτες των ελβετικών τραπεζών και μάλιστα με φόρο 30%. Οπωσδήποτε αυτό είναι πρωτότυπο" κατέληξε σαρκαστικά ο συνομιλητής μας.

Η πραγματική αιτία των όσων δηλώθηκαν και διαρρέουν σήμερα είναι απλά και μόνο η προσπάθεια να ανασχεθεί η εξαγωγή χρήματος που τις τελευταίες 45 ημέρες έφτασε τα 9,5 δισ. ευρώ. Φοβίζουν τους ιδιώτες καταθέτες. Και βέβαια κάνουν πως δεν ξέρουν ότι "τα μεγάλα ψάρια" καταθέτουν μόνο ως off-shore εταιρείες...

Πόσα λεφτά έχουν βγει στην Ελβετία; Κανείς δεν ξέρει. Οι πιο ψύχραιμοι Ελβετοί τραπεζίτες μιλάνε για 15-20 δισ. Ελλήνων ιδιωτών καταθετών. Αλλά κανείς δεν ξέρει πόσα είναι Ελλήνων και έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς υπεράκτιων εταιρειών...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr